Diyarbakır Barosu tarafından Tahir Elçi'nin vurulduğu Yıkıkkaya Sokak içerisinde düzenlenen anma etkinliğine katılıp, eşinin vurulduğu olay yerine ilk kez giden Türkan Elçi, sokağa karanfil bırakacağı sırada gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre ağlayan Türkan Elçi, elindeki karanfilleri yere bırakamadan sokaktan ayrıldı.

Diyarbakır Barosu, 5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu Yıkıkkaya Sokak'ta bir anma etkinliği düzenledi. Elçi'nin öldürülmesinden sonra vurulduğu sokakta yapılan ilk etkinliğe Türkan Elçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Mithat Sancar ve Meral Danış Beştaş, bölge barolarının başkanları ve çok sayıda avukat katıldı.


Etkinlik öncesinde bölgede görev alan polisler Balıkçılarbaşı semtine gelen avukatlara Sur İlçesi'nde her türlü basın açıklaması ve etkinliğin yasaklandığını söyledi. Yapılan müzakereler sonuç vermeyince HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u arayarak yardımcı olmasını istedi. Vali Aksoy'un devreye girmesi ile Yıkıkkaya sokağın açık olun kısmında etkinliğin yapılmasına izin verildi.