Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin 'mülkiye yapılanması'na yönelik yürüttüğü soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında daha önce Şırnak'ın Beytüşşebap ve Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı olan Kadir Güntepe'nin, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı tespit edildi. Hamamözü İlçesi'nde görev yaparken burada 'Amasya Kaymakamlar imamı' olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü belirtilen, Elazığ Valiliğinde Hukuk Müşaviri olan Kadir Güntepe gözaltına alındı. 
 
Kayseri'de gözaltına alınan Kadir Güntepe'nin kente getirileceği belirtildi. 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanan Kadir Güntepe'nin henüz Elazığ'da göreve başlamadığı belirtildi.
 
KADİR GÜNTEPE KİMDİR?
 
Kadir Güntepe (d.27 Haziran 1984, Şişli, İstanbul) Türk bürokrat ve kaymakam.
 
İstanbul doğmakla beraber aslen Rize'nin Çayeli ilçesindendir. 7 yaşına kadar Rize'de yaşamış sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmıştır.Çocukluğu Şişli'nin Feriköy semtinde geçmiştir. İlk ve ortaokulu Mahmut Şevket Paşa İlköğretim okulunda, liseyi Şişli Anadolu lisesinde, Yüksek Öğrenimi ise Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitiminde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün Başkanlığı'nı yapmıştır. 2009 yılında İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Van Kaymakam Adayı ünvanıyla Mülki İdare amirliğine başlamıştır.Sırasıyla, Yozgat iline bağlı Akdağmadeni ve Çandır İlçelerinde vekil kaymakamlık, Hakkâri Yüksekova’da ise Kaymakam Refikliği yapmıştır. Ankara’da 3 aylık İngilizce dil eğitiminin ardından yurt dışı stajı kapsamında bir yıl süre ile İngiltere’ye gönderilmiş ve Essex Üniversitesi’nde akademik amaçlı İngilizce kursunu tamamladıktan sonra, Ankara’da kaymakamlık kursuna katılmıştır.
 
Kaymakamlık kursunu tamamlayarak 2012 Yaz Kararnamesiyle Amasya'nın Hamamözü ilçesine atanmıştır.İlçedeki görevi sırasında örnek sosyal projeler yürütmüştür. "Devletin Selamı Var Projesi", "Burs Kumbarası Projesi", "Veli Karnesi Projesi", "Su Sayacı Timi Projesi" dikkat çeken projeleridir.Bunların haricinde özellikle "Kaymakamı Geç, Bilgisayarı Seç" Projesi ulusal medyada önemli yer bulmuştur.Uyguladığı projeler haricinde ilçesine ait bir spor tesisi hakkında Görüşmek istediği Spor Genel Müdür Vekiline ulaşamadığı gerekçesiyle attığı "Sayın Spor Genel Müdür Vekili Padişah Mısınız Ki Makamınıza 3 Haftadır Ulaşamıyorum! Size açık Mektup" tweeti ve kişisel sitesinde paylaştığı açık mektup kamuoyunun dikkatini çekmiştir.Daha sonra Genel Müdür Vekili'nin kendisine dönüş yapmamasını Başbakanlık'a şikayet etmiş ve haklı bulunarak Genel Müdür Vekilinin davranışının "etik dışı" olduğuna karar verilmiştir.28 Haziran 2015 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 2015 Mülki idare yaz kararnamesiyle Şırnak ili Beytüşşebap ilçesine atanmıştır.1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Elazığ Valiliği hukuk müşavirliği görevine atanmıştır.