Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kayseri'de gözaltına alınan ve daha sonra Tokat'a getirilen eski Beytüşşebap Kaymakamı ve Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe'nin eşi Zeynep Güntepe de bugün gözaltına alındı.

ÖRGÜTE YAKIN ŞİRKETLERDE ÇALIŞMIŞ

Kayseri'de gözaltına alınan Zeynep Güntepe'nin geçmiş yıllarda örgüte yakın özel şirketlerde görev yaptığı öne sürüldü. Ayrıca Kadir Güntepe ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Kadir Gültepe'nin Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde eğitimini sürdürdüğü sırada, örgütün ortaokul öğrencilerine ağabeylik yaptığı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.


"BANA BAK VEKİL BOZUNTUSU" TARTIŞMASI

Öte yandan Kadir Güntepe, sosyal medya paylaşımlarıyla yakın zamana kadar tartışma konusu olmuştu. Güntepe, Beytüşşebap Kaymakamlığı sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün attığı bir tweete cevap olarak, "Bana bak vekil bozuntusu. Allah'tan başka kimseden korkum olsaydı bunları yayınlamazdım. O bombaların hesabını vereceksiniz." diye yazmıştı.

HDP'Lİ VEKİL DE KARŞILIK VERMİŞTİ

Ferhat Encü de "Atanmış olan uzaktan kumandalı bir memur, bu halkın seçmiş olduğu şahsıma vekil bozuntusu diyor. Suç seni kumanda edende, sende değil" diye karşılık vermişti.

İSMET YILMAZ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu tartışma Meclis kürsüsünde de dile getirilmiş, dönemin TBMM Başkanı İsmet Yılmaz da kaymakama tepki göstermişti.

"İYİ DİNLEYİN...."

Kadir Güntepe, Beytüşşebap'taki saldırıların ardından sosyal medya hesabından teröristlerin ilçede birçok ev ve lojmana saldırdığını ifade ederek, "İyi dinleyin! Ne kadar yakarsanız yakın ne kadar yıkarsanız yıkın ne kadar sıkarsanız sıkın böldürmeyeceğiz" demişti. Güntepe'nin bu paylaşımı sosyal medyada destek görmüştü.