Gözaltına Alınan 3 Eski Büyükelçi FETÖ'den Tutuklandı
Gözaltına Alınan 3 Eski Büyükelçi FETÖ'den Tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dış politika başdanışmanlığını yapan Davutoğlu'nu Gülen'e götüren isim olarak bilinen eski büyükelçi Gürcan Balık ile görevden alınan büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı tutuklandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Balık, Babalı ve Fındık, emniyetteki işlemleri sonrasında Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Tutuklanmalarına karar verilen Balık, Babalı ve Fındık, Sincan Cezaevine gönderildi.

DAVUTOĞLU - GÜLEN GÖRÜŞMESİNİN KİLİT İSMİYDİ

2013'ün Ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu'nun yanındaydı. Hem Dışişleri'nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı. 2013'te New York'ta Birleşmiş Milletler Zirvesi'ne katılan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Fethullah Gülen'i ziyaret etmesinden bir hafta sonra haberi olmuştu. Kendisine ziyareti haber veren kişinin Gürcan Balık olduğu belirtilmişti. Gürcan Balık'ın, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu bir toplantıdaki çıkışı Davutoğlu ile çalışmasının sonu olmuştu. Erdoğan, Balık ile ilgili rahatsızlığını Davutoğlu'na aktarmış bunun üzerine Davutoğlu dönemin Cumhurbaşkanı Gül'e giderek Balık'ı Köşk kadrosuna alması için ricada bulunmuştu. Gül ricayı kırmamıştı. Davutoğlu'nu Gülen'e götüren Balık öncesinde Gül'e haber vermemişti. İlk bilgiyi bir hafta sonra iletmişti. Gül hem gidişe hem geç haber verilmesine çok kızmıştı.