Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Orgeneral Necdet Özel'in, ABD'li mevkidaşı Dempsey'in yaptığı toplantı davetine katılamamasına yanlış anlamlar yüklendiği belirtilerek, şöyle dendi:
"Konu ile ilgili yapılan yorumlar gerçek dışı olup, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, meslektaş ve mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde durumu izah etmiş ve gerekli mutabakat sağlanarak toplantıya Genelkurmay Harekat Başkanının katılması kararlaştırılmıştır."

NE OLMUŞTU?

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey’nin önümüzdeki hafta IŞİD’e karşı kurulan küresel koalisyonu konuşmak üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i Washington’a davet ettiği ancak Özel’in davete katılmayacağını bildirdiği öğrenilmişti.

Dempsey’nin Özel ile birlikte yaklaşık 20 ülkenin genelkurmay başkanıyla yapacağı toplantının iki gün sürmesi bekleniyordu.

ABD DOĞRULADI 

Hürriyet’e bilgi veren bir Pentagon yetkilisi, Dempsey’nin davetinin Özel’e iletildiğini doğruladı. Kaynaklar, Özel’in yoğun programını gerekçe göstererek Washington’a gelemeyeceğini Amerikalı yetkililere bildirdiğini, kendisinin yerine de Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk’ü görevlendirdiğini aktardı.

Program çerçevesinde Dempsey’nin 13 Ekim’de davetlilerle bir akşam yemeği yemesi, ertesi gün de Andrews Hava Üssü’nde IŞİD için tüm gün sürecek bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor.