Mardin tarafından tarihi İpek yolundan geçen askeri araçların bir kısmı habur sınır kapısı yakınlarında bulunan Haç konaklama tesisine giderken, bir kısmının ise, Türkiye-Irak sınırlarına doğru kaydırıldığı belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hem Irak'ta Musul'a yönelik gerçekleştirilecek askeri operasyonun oluşturulacağı olası göç dalgasının sınırdaki etkileri hem de PKK ile mücadele konusunda yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla Türkiye-Irak sınır hattına önlemlerini artırıyor.


ŞIRNAK CİZRE İLÇESİNE YOĞUN BİR ASKERİ SEVKİYAT
Önlemler kapsamında son günlerde Mardin tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesi üzerinde yoğun bir askeri sevkiyat gerçekleştirilirken, bu sevkiyatın bir kısmının Habur sınır kası yakınlarında bulunan Haç konaklama tesisindeki askeri birliklere, bir kısmının ise, Türkiye-Irak sınır hattındaki dağlık alanlarda bulunan askeri birliklere yapıldığı öğrenildi. Askeri sevkiyat sırasında askeri konvoyun güvenliği uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı Jamer taşıyan araçlarla korunurken, sevkiyat konvoyunda bulunan araçların büyük çoğunluğunun zırhlı araçlardan oluştuğu görüldü.

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR DA ŞIRNAK'TA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte askeri birliklerde denetlemelerde bulunmak üzere geldiği Şırnak'ta Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanlar ilk olarak Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Orgeneral Akar ve komutanlar, Valilik binasına gelişlerinde Vali Su, Vali Yardımcısı Ümit Altay ve Emniyet Müdürü Celal Sel tarafından karşılandı. Vali Su, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki diğer komutanlarla birlikte makama geçerek burada bir süre basına kapalı görüştü. Valilikteki görüşmeden sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bölgedeki askeri birlikleri ziyaret ve denetlemelerine devam etti.