AK Parti İstanbul Gençlik Kolları tarafından Tanzimat Fermanı'nın açıklandığı Gülhane Parkı'nda yeni anayasa isteğine karşın bir açıklama gerçekleştirildi.


Açıklamaya AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Av. Taha Ayhan, Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi Sözcüsü Ahmet Büyükgümüş ve çok sayıda AK Partili genç katıldı. Yapılan açıklamada, yeni anayasa sürecinde, AK Partili gençlerin izleyeceği yol haritası kamuoyu ile paylaşıldı.

Gençler olarak süreçte aktif çalışılması kararı ile yola çıktıklarını ifade eden Ecertaş, 'Bu kapsamda Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi, gencbiranyasa.com diye bir çalışma yapmış. Orada gençler tartışsın konuşsun ve orada ortaya çıkan taslağı da meclise iletelim diye istemişler. Bizlerde iktidar partisi olarak burada bu çalışmanın içerisinde mutlaka olmalıyız diye düşündük. O yüzden burada İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanımız ile ve Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi sözcüsü ile beraber konuşalım bunu anlatalım istedik. Biz bu sürecin her yerinde olacağız.Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde, her mahallesinde mutlaka gençlik yeni anayasayı tartışacak ve konuşacak. Biz istiyoruz ki bu sürece her arkadaşımız ile parti gözetmeksizin, oturup konuşalım' dedi.

"ÇALIŞMALARI, MECLİSTEKİ PARTİLERE TESLİM EDECEĞİZ"

Yeni Anayasa konusunun gençler arasında konuşulup alınan kararların meclise teslim edileceğini söyleyen Ecertaş, "Biz net olarak tavrımızı ortaya koyduk. Hürriyet ve adaleti temele alan bu sütunlar üzerinde yükselen bir anayasa istiyoruz. Bu noktadaki çalışmalar çerçevesinde biz gençlik ile hep beraber bunu tartışmak konuşmak istiyoruz. Bu kapsamda çalıştaylar yapılacak, bu kapsamda genç kürsüler yapılacak. Bu kapsamda sahillerde, parklarda her yerde gençlik yeni anayasayı tartışıp konuşacak. Ancak bu çalışmalar sonunda, hep beraber bu taslağı götürüp meclisteki partilere teslim edeceğiz. Biz AK Parti olarak kendi partimize, CHP'ye ve MHP'ye teslim edeceğiz. Diyeceğiz ki biz gençlikle bunu tartıştık gençlik bu konularla alakalı bu tarz düşüncelere sahip diye, büyüklerimize kararlarımızın olduğu dosyayı vereceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YENİ ANAYASA ADİL OLACAKTIR"

Melih Ecertaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de hürriyet, 'Yeni Türkiye'nin de temelinde olacaktır inşallah. Bizler adil bir Türkiye istiyoruz, adalet bizim öz malımızdır. Adalet bizim için sadece soyut bir teori değil hem sosyal hayatın hem de devletin varlık sebebidir. Bu sebeple yeni Türkiye'de yeni anayasa da adil olacaktır. Bu sebeple yeni Türkiye'de yargı üzerinde şaibeler olmayacak. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı tartışma konusu olmayacaktır. Bizim için adalet aynı zaman da toplumun temelidir. Sosyal adaletin olmadığı toplum huzur bulamaz. Türkiye'de kaynakların dağılımı, sosyal adaleti sağlayacak bir şekilde olacaktır. Göreceksiniz ki bu yeni anayasa ile beraber, üst sıralara çıkacağız. Sosyal adaletsizlik gün be gün azalacak. Yeni anayasa bu gençlerin katılımı ile yazılacak bir adalet belgesi olacaktır. Zira ancak değerlerimizden ilhamla yazdığımız bir anayasa milli ve yerli olabilir. Tüm bu sebeple, sokaklarda caddelerde meydanlarda, 'Gençlik Yeni Anayasa İstiyor' diye pankartlar görüyoruz".