Olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre merkez Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı Mahallesi'nde oturan Şahin Ç.'nin oğlu Turgay Ç. 1 ay önce Hatice Ç. ile evlendi.
 
Babasının petrol istasyonu olan ve kendisi de tekstil işi yapan Tugay Ç.'nin eşi Hatice Ç.nin dekolte giyindiği iddiasıyla, hakkında dedikodular yapılmaya başlandı.
 
Şahin Ç.'nin komşusu Zahide T., Şahit Ç.'ye "Gelininiz çok açık giyiniyor. Bizim gençlerimiz var. Olmuyor" diye uyarıda bulundu.
 
AÇIK GİYİNİP DOLAŞMA, OĞULLARIM VAR
 
Bir diğer iddiaya göre ise Zahide T. gelin Hatice Ç'yi, "Kızım açık saçık giyinip köyde dolaşma. Hakkında dedikodu oluyor, benim genç çocuklarım var, onların adı çıkacak" diyerek uyardı. Durum Turgay Ç.'ye de yansıdı.
 
 
Uyarıyı gururuna yetiremeyen Tugay Ç., iddiaya göre kardeşi Gürbüz Ç. ile birlikte tarlaya giden Zahide T.'nin oğulları Efraim ile Muhittin Türkmen'e yolda pusu kurdu. Ç. kardeşler, tarladan  motosikletle dönen Türkmen kardeşleri tabancayla çapraz ateşe tuttu. Ağır yaralanan Türkmen kardeşler silah sesleri üzerine olay yerine gelen vatandaşlar tarafından Özel Medline Hastanesi'ne götürüldü. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Efraim ile 4 kurşun isabet eden Muhittin Türkmen yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.
 
OTOMOBİLİ TERK EDİP KAÇTILAR
 
Ölüm haberi üzerine gençlerin yakınları yasa boğulurken bazıları da intikam alacaklarını söyledi. Bunun üzerine polis, ailelerin oturduğu mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Şüpheli kardeşlerin kaçtığı 01 CJH 66 plakalı otomobil ise Öğretmenler Bulvarı üzerinde bir akaryakıt istasyonunda terk edilmiş olarak bulundu. Kaçan kardeşler aranıyor.
 
"POLİS MAHALLEDE ÖNLEM ALDI"
 
Polis iki ailenin komşu olduğu Şambayadı Mahallesi'nde önlem aldı. Hem Türkmen ailesinin hem de Ç. ailesinin evinde olay çıkma ihtimaline karşılık polisler bekliyor. Mahalledeki gergin bekleyiş devam ediyor.