Gazze'de son durum! Gazze son dakika haberleri...

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 746'ya yükseldi. Han Yunus'un Huza bölgesine giren ve çatılara keskin nişancılarını yerleştiren İsrail ordusu, son 6 saat içinde 6'sı çocuk 23 kişiyi öldürdü.

İSRAİL BM OKULUNU VURDU

İsrail ordusu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 15 kişi hayatını kaybetti, en az 120'den fazla kişi yaralandı.

Yaralılar Gazze'deki farklı hastanelere naklediliyor.

Kemal Advan Hastanesi doktoru ise, hastanenin küçük olduğunu ve bu kadar çok yaralıya bakılmasının imkansız olduğunu söyledi.

Saldırdan yaralı olarak kurtulan bir Filistinli BM okulunda bir tane bile silahlı kimsenin olmadığını söyledi. Başka bir yaralı ise "Kızılhaç bize okulu boşaltın dedi. On dakika sonra bombalar gelmeye başladı. Biz silahlı mıyız? Kardeşim silahlı mı?" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı.

BM yetkilileri araçlarıyla bölgeden uzaklaştı.

'KOORDİNATLAR VERİLMİŞTİ'

Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan UNRWA Sözcüsü Chris Gunness, Beyt hanun'daki okullarının koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söyledi.

UNRWA'nin İspanya'daki temsilcisi Raquel Marti de Twitter üzerinden perşembe günkü saldırılarda ilk defa UNRWA'ya bağlı çalışan bir öğretmenin olduğunu söyledi.

UNRWA'ya bağlı okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi. 

İSRAİL'DEN ÇIPLAK GÖZALTI

İsrail ordusunun, Gazze’deki çatışmalarda tutukladığı çok sayıda Filistinli'ye yaptığı muameleyi ortaya koyan fotoğraflar İsrail'de yayın yapan Walla haber sitesi tarafından yayımlandı.