Edinilen bilgiye göre, olay saat 13. 00 sıralarında Üçoklar Mahallesi 47 nolu sokakta meydana geldi. Nedeni henüz belli olmayan olayda iddiaya göre, IŞİD’le bağlantısı olduğu ileri sürelen 16 yaşlarındaki Hanifi Ç. tarafından Hüseyin Gümüş isimli polis memuruna tabancayla ateş edildi. Başına isabet eden mermiyle ağır yaralanan polis memuru Hüseyin Gümüş arkadaşları tarafından Deva Hastanesi'ne getirildi. 
Burada acil serviste tedavi altına alınan polis memurunun durumunun ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakımda bulunduğu öğrenildi. 
Öte yandan polis memuruna ateş ederek olay yerinden uzaklaşan Hanifi Ç.’nin yakalanması için Gaziantep'te geniş çaplı araştırma başlatıldı. 


POLİSİN VURULDUĞU YERE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ 

Bugün öğle saatlerinde Şahinbey ilçesi Üçoklar Mahallesi 47 nolu sokakta uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanarak hastaneye kaldırılan ve hayati tehlikesi bulunan polis memurunun vurulduğu noktaya bomba imha uzmanı ekipleri ve çok sayıda özel harekat polis geldi. 
Polis memuruna silahlı saldırı yaptığı iddiasıyla aranan 16 yaşındaki Hanifi Ç. isimli şahsın bulunduğu eve arama yapılmak üzere çok sayıda özel harekat polisi ve bomba imha uzmanı sevk edildi. Silahlı saldırıyı gerçekleştirerek polisin ağır yaralanmasına neden olan Hanifi Ç. isimli şahsın terör örgütü IŞİD ile ilişkisi olduğu düşünülürken araştırma devam ediyor. 
DAEŞ'LE BAĞLANTISI OLDUĞU İLERİ SÜRÜLEN 16 YAŞLARINDAKİ HANİFİ Ç.: