Fetullah Gülen’in Ergenekon davası sürecinde “Orada GATAkulli var” diyerek işaret ettiği GATA’da yapılanan örgütün, kendi adamlarını askeri okullara sokmak için sahte sağlık raporları hazırladığı ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) “Bin doktor yetişene kadar 1 subayımız olsun” mantığıyla yerleşen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), en çok sağlık muayenelerini kullandığı ortaya çıktı.

1970'li yıllardan bu yana TSK içine sızma girişiminde bulunan FETÖ, kuruma girmek isteyen öğrencilerin önünü askerlik muayeneleri sırasında kesti.

20 ÖĞRENCİNİN ÖNÜNÜ KESTİ

Balyoz kumpasının mağdurlarından emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel'in, TSK'daki paralel örgütlenmeden bahsettiği “Ağacın Kurdu, TSK'de Şakirtlerin İşgali mi? Fethullah'ın Askerleri” başlıklı kitabında anlattığına göre 2013 yılında Kardiyoloji Uzmanı M. Ü. tarafından yaklaşık 20 öğrenciye 'asker olmaya uygun değildir' raporu verildi. Öğrenciler rapora itiraz ederek, muayenenin başka bir hastanede tekrarlanmasını talep etti.

DOKTORA İŞLEM YOK!

Daha sonra hakem hastane olan Ankara GATA Hastanesi'ne gönderilen 20 öğrenci, muayeneye gittiklerinde yine karşılarında M.Ü.'yü buldu. Öğrenciler yaşanan skandala yeniden itiraz edince, üst makam M.Ü.'yü muayeneden alarak komisyon kurdu. Yeniden yapılan muayene sonucu tüm öğrenciler 'askerlik için uygundur' raporu aldı. Kardiyolog M.Ü'nün yaptığı engelleme girişimiyle ilgili en ufak bir işlem dahi yapılmadı.

İŞARETİ BÖYLE VERDİ

Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki Sağlık Daire Başkanlığı'nın Fethullah Gülen'in en fazla önem verdiği yer olduğuna dikkat çekilen kitapta, Fetullah Gülen'in GATA oyunu da anlatıldı.

Fethullah Gülen'in 2009 yılında Ergenekon Davası sürecinde birkaç albayın hastalanarak GATA'ya yatması üzerine yaptığı bir konuşma, örgütün dikkatini GATA'ya çekti. Kitaptaki iddialara göre, Gülen, “Orada gatakulli var” diyerek militanlarına GATA'yı işaret etti.

Kitapta ayrıca GATA'da 500 öğretim üyesinden en az 150'sinin FETÖ kontrolünde olduğu öne sürüldü.