Yiğit, eski koğuş arkadaşı Garipoğlu hakkında şunları söyledi: “Ben açık cezaevine geçtiğim için koğuştan ayrılmıştım. Ben Cem’le beraber kaldığım sürece aykırı bir davranışını, saygıyla ilgili ters bir hareketini görmedim. Ben oradayken de psikoloji açısından da aykırı bir durumunu görmedim. Bende hiç intihar edebilecek bir çocuk izlenimi yaratmadı. Zaten günde 13-14 saat ders çalışıyordu, Çince öğreniyordu.” 
ÖLÜMDEN 1 GÜN ÖNCE
Cem Garipoğlu'nun önceki gün yapılan açık görüşte ailesiyle bir saat görüştüğü, görüş sonrası iki tarafın da moralinin bozuk olduğu öğrenildi. 

''RUH SAĞLIĞI BOZUKTU''

Münevver Karabulut cinayeti davasında Cem  Garipoğlu’nun avukatlığını yapan Aytekin Kaya, müvekkilinin ruh sağlığının bozuk  olduğunu en başından beri söylediklerini belirtti. Savunmalarında Garipoğlu’nun akli dengesinin bozuk olduğunu belirttiğini anlatan Kaya, “Adli Tıp Kurumu da Cem Garipoğlu’nun ruh sağlığının bozuk olduğunu ancak ceza ehliyetinin olduğu şeklinde rapor vermişti. Cem Garipoğlu’nun ruh sağlığının bozuk olduğunu en başından beri biz söyledik ve bu olay yaşandı. Demek ki ruh sağlığı bozuk bir insan başkasını öldürebiliyorsa kendisini de öldürebiliyormuş” dedi.