Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronunda düzenlenen İstanbul Airshow'da THY 100. Boeing 737-NG uçağı teslim törenine katıldı. 
YAVUZ SULTAN SELİM'DEN GEÇİŞ FİYATLARINDA DÜZENLEME YAPILMAYACAK
Bir soru üzerine, Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçiş fiyatlarında bir düzenleme yapılmayacağını dile getiren Arslan, şu ifadeleri kullandı:               
10 KATINDAN FAZLA CEZA KESİLECEK
"Bazı insanların farklı yolları denemesi, adeta kaçak geçmesi, ne yazık ki manşetlere taşındı. Ama şunu söyleyelim: Bir, kaçak geçiyorlar. Normal köprü ücreti alınmayacak, zaten 10 misli cezalı ücret alınacak. Bir de ayrıca kurallara uymadıkları için bir ceza kesilecek. İkisini üst üste koyduğunuz zaman öbür taraftan daha yüksek olacak. Bence bu yola tevessül etmesinler.
Bu yola tevessül edip sonra mağdur olacaklar. Günün sonunda da dönüp diyecekler ki; ‘Biz mağdur olduk’. Güzel de yani mağduriyete sebep olan ben değilim. Kimse kusura bakmasın, kimse uyanıklık etmesin. Düzen, kural hepimiz için geçerli, hepimiz kurallara uymak zorundayız. Zaten sayın Başbakanımız da söylüyor: ‘Krallar değil, kurallar olur.’ Krallık yapmasınlar, kurallara uysunlar. Zararlı da çıkmasınlar, mağdur da olmasınlar. Biz insanımızın mağdur olmasını istemeyiz."
164 LİRA YERİNE 92 LİRA CEZA ÖDÜYORLARDI
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR’ların geçmesi yasaklanmıştı. 
Ancak otoyol ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden en yüksek geçiş ücretinin 164 lirayı bulmasıyla bazı kamyon şoförleri, 92 lira trafik cezasını göze alarak FSM’den geçiş yapıyorlardı