Fransa'nın 14 Temmuz Resepsiyonu İptal, Büyükelçilik Kapatıldı
Fransa'nın Türkiye'deki misyonlarınca bugün ve yarın akşam düzenlenecek 14 Temmuz "Fransa Milli Günü" kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi. Fransa'nınAnkara Büyükelçiliği ve İstanbulBaşkonsolosluğu da ikinci bir emre kadar kapatıldı.
BÜYÜKELÇİKLİK İKİNCİ BİR EMRE KADAR KAPALI
Fransa, güvenlik önlemleri kapsamında Ankara ve İstanbul'daki temsilciklerini kapattı.
Ankara'daki Paris Caddesi'nde bulanan Fransa Büyükelçiliği ile İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu kapatıldı.

Büyükelçilik ve başkonsolosluk ikinci bir emre kadar kapalı kalacak.
SİTEDEN AÇIKLAMA YAPILDI
Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nin web sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Güvenlik gerekçesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmiştir. Kararla ilgili Türk Makamları bilgilendirilmiştir. Kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz.
Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00'dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır. Anlayışları için Türkiye'de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz."
MİLLİ GÜN KUTLAMALARI İPTAL
Fransa'nın Türkiye'deki misyonlarınca bugün ve yarın akşam düzenlenecek 14 Temmuz "Fransa Milli Günü" kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi.
Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, "Tıpkı İzmir ve Ankara'da olduğu gibi güvenlik nedeniyle İstanbul'daki 14 Temmuz resepsiyonu iptal edildi. Türk yetkililerle irtibat halindeyiz" dedi.
SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU
Başkonsolos Domenach açıklamayı Twitter hesabından hem Türkçe hem de Fransızca olarak yaptı.
GÜVENLİK ENDİŞESİ VAR
Ankara'daki Fransız büyükelçiliği de Fransa Milli Günü kutlama resepsiyonlarının güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildiğini doğruladı.
"CİDDİ BİR TEHDİR UNSURU VAR"
Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye'deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede ve önlem amaçlı Türk yetkili mercileri ile irtibat halinde, tıpkı yarın Ankara ve İzmir'de olduğu gibi, bu akşam İstanbul'da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı almış bulunmaktayız" dedi.
Davetlilerin cep telefonuna düşen mesaj şöyle:

ALMANYA'NIN UYARISI SONRASI TAKSİM'DE CANLI BOMBA SALDIRISI OLMUŞTU
Daha önce de, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, vatandaşlarına 'terör uyarısı' yaparak Büyükelçilik, İstanbul Başkonsolosluğu ve Alman Lisesini kapatmış, birkaç gün sonraİstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı meydana gelmişti.