Durum karşısında mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, reklam afişlerinin biran önce toplatılmasını istedi.

30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Ataşehir'in mahallelerinde ve caddelerinde asılan bir siyasi partilerin afişleri ve billboardları vatandaşları çileden çıkarttı. İddiaya göre kendilerinin izni olmadan gizlice çekilip, siyasi partinin afişlerinde ve ajandalarda resimlerini gören vatandaşlar, reklam afişlerinin bir an önce kaldırılmasını istedi. Mağdur olduklarını dile getiren Yılmaz Bayrak ve Miyase Can, resimlerini gören akrabalarının yüzlerce defa arandığını söyledi.

BİR KAĞIT İMZALATTILAR
Belediyeye bir işi gereği gittiğini belirten Yılmaz Bayrak, "Orada bana bir kağıt imzalattılar. Birkaç vatandaş daha vardı. İçlerinden biri 'hacı amca sen çok güler yüzlüsün, gel senin bir fotoğrafını çekeyim' demişti. Hep beraber fotoğraf çektiler. Geçtiğimiz günlerde eş dost aramaya başladı. Fotoğrafımı afişlere basmışlar. Mahcup oldum. Ben fotoğrafımın hiçbir zaman afişlere basılmasını istemedim. Hangi parti olursa olsun ben fotoğrafımın kullanılmasını istemiyorum. Pankartların kaldırılmasını istiyorum" dedi.

2009'DA DA FOTOĞRAFLARIM ÇEKİLMİŞ
2009 senesinde de haberi olmadan çekilen fotoğrafının seçim ajandalarında kullanıldığını iddia eden Miyase Can, "Bir belediyede haberim olmadan fotoğrafım çekilmiş. 2009 senesinde belediyede çekilen fotoğrafımı 2014'te de seçim için hazırlanan bir ajanda da gördüm. İznim olmadan basarak liselere ve perşembe pazarı esnafına dağıtılmış. Sanki o partinin bir mensubuymuşum yansıtılmaya çalışılmış. Bu olaydan dolayı mağdur ve rahatsız oldum. Ajandaların toplatılarak fotoğraflarımın kaldırılmasını istiyorum" diye konuştu.