Hatay'ın Yalyalağı ilçesinde sınırın Suriye Tarafında savaş uçağı düştü. Suriye Uçağının Türk Savaş Uçakları tarafından sınır ihlali gerekçesi ile düşürüldüğü iddia ediliyor.
Suriyeli Ermenilerin yaşadığı Keseb kasabası yakınlarında yerden havaya atılan bir füze ile vurulan Suriye Ordusuna ait bir savaş uçağı Türk Hava Kuvvetlerine dahil jetler tarafından vuruldu ve düşürüldü.

Bölgedeki Türk Savaş Uçakları, ısıya duyarlı aldatıcı füzeler kullanarak bölgeden uzaklaştı. Uçağın düştüğü ormanlık arazide yangın çıktığı görüldü.

Keseb kasabası ve sınır kapısı dün gece saatlerinde Özgür Suriye Ordusu'nun denetimine geçmişti. Ancak çatışmalar sürüyor.

ANGAJMAN KURALI İHLALİ

"Angajman kuralları çerçevesinde TSK unsurları, Suriye sınırından yaklaşan bir Suriye savaş uçağına müdahalede bulundu ve uçak düşürüldü"  bilgisi henüz resmi açıklama yapılmamış olmasına rağmen kulislerde konuşuluyor.

Türkiye kısa süre önce Angajman kurallarını değiştirmiş ve Suriye sınırından yaklaşan her savaş uçağına karşı müdahalede bulunulacağını açıklamıştı.