ANKARA Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı harekatının 33’üncü gününde 69 terör örgütü DAEŞ hedefine 210 fırtına atışının yapıldığını duyurdu. 
TSK, Fırat Kalkanı harekatının 33’üncü günündeki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu’nun, kaybettikleri bölgeleri tekrar geri almak ve güney istikametinde ilerlemek maksadıyla başlattığı operasyon, saat 18.00 itibarıyla devam etmektedir. Muhalifler, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile ileri harekâta devamla, Rai batısındaki Sandarah, Kadriş ve Bahvurtah ile Rai doğusundaki Şandi meskûn mahallerinde tekrar kontrol sağlamıştır.
69 HEDEFE 210 ATIŞ
Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 69 DAEŞ TÖ hedefine Ateş Destek vasıtaları tarafından 210 adet atış yapılmıştır.
Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Tall Atiyah ve Şandi’de bulunan 2 hedefe 3 bomba atılmış, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 2 binada bulunan DAEŞ unsurları etkisiz hale getirilmiştir.
7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Koalisyon Güçleri tarafından, Bahvurtah 4 ve Kadriş bölgelerinde tespit edilen DAEŞ TÖ unsurlarına yönelik 5 hava harekâtı icra edilerek, 7 DAEŞ TÖ unsuru etkisiz hale getirilmiş, 1 havan, 1 savunma mevzii ve 1 bina imha edilmiştir.
KEŞİF VE GÖZETLEME FAALİYETLERİ SÜRÜYOR
DAEŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde, harekâtın başlangıcından itibaren, çoğu tuzaklanmış 26 mayın ve 971 EYP muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar ve 1 adet Puma İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir” denildi.