HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin düzenlediği “Darbeye Karşı Demokratik Halk Buluşması” mitingine katılmak için Iğdır’da geldi.

HDP ve DBP Iğdır İl örgütleri tarafından “Darbeye Karşı Demokratik Halk Buluşması” sloganıyla Iğdır’da gerçekleştirilecek miting öncesi, Tuzluca ilçesine gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve HDK Eşbaşkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDK Eş Sözcüsü Pervin Buldan, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Tuzluca DBP İl binası önünde bulunan Kürt ve Azeri kadınlarının birliğini simgeleyen heykelin açılış törenine katıldı.

Iğdır’a geçen HDP, DTK, HDK eşbaşkanları ve milletvekilleri, DBP İl Binası önünde partililere buluştu. Yüksekdağ, demokratik siyaset buluşmalarının önemli olduğunu belirterek, “Demokratik siyaset buluşmalarında halk darbeye karşı halkın iradesini ortaya koyuyor. Halkların demokratik siyasetinin gücüne, kendi gücümüze güveniyoruz. Selam olsun HDP’nin gücüne. Tüm Türkiye halklarının geleceği, Saray tarafından karanlığa mahkum etmeye çalışıyorlar. HDP, sizlerin tüm Türkiye halklarının, demokrasiye inanan halkların iradesi ve gücüdür” dedi. 

Yüksekdağ, HDP’nin tüm Türkiye’nin yaşamı ve geleceği olacağını savunarak, “Biz mücadele meydanlarını terk etmeyenler, mevzileri için dişe diş direnenler saltanatın sonunu getirecek. Mücadelemizde yeni bir eşiğe merhaba diyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam, kazanmaya devam” diye konuştu.
Yüksekdağ, “Ellerinden geleni yapıyorlar ama halklar vekillerine sahip çıkıyor. Sizi temsil ettiğimiz için gururluyuz. Sadece demokrasiyi kazanmak için bizleri hapse atmakla tehdit edenler, bizlere oy verenlere saldıranlar çok yakında pişman olacaklar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde son buldu.