'Fidan ve Akar İstifa Etti mi' Sorusuna Erdoğan'dan Cevap: Yolda At Değiştirilmez
15 Temmuz gecesi darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyleyenCumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sözlerinin ardından en çok tartışılan konu MİT'in istihbarat zaafiyeti oldu. Dün Beştepe'te MİTMüsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edenCumhurbaşkanı Erdoğan Hakan Fidan'a "Çok kötü sınav verdiniz" dedi, Fidan'ın da "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdi. Ankara'da "Hakan Fidan görevden alınacak mı?" sorusu kulislerde dolarşırken dedikoduları bitirecek cevap Cumhurbaşkanı'ndan geldi. France 24 kanalına konuşanCumhurbaşkanı Erdoğan, "İstifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler, biz de müdahalede bulunmadık. Şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.
"İSTİFALARINI SUNDULAR MI?" SORUSU
France 24 kanalına açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı "İstihbaratta bir eksiklik vardı, bir başarısızlık söz konusuydu" dedi. Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ileMİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifalarını sunup sunmadığını da soruldu. Erdoğan, şimdilik bir karar alınmadığını söyledi.
"İSTİFA KARARININ BANA AİT OLDUĞUNU BİLDİRDİLER"
Erdoğan, "istifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler, biz de herhangi bir müdahalede bulunmadığımız için şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.
"YOLDA AT DEĞİŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL"
Cumhurbaşkanı şu anda bir geçiş dönemi yaşandığını da vurguladı. "Yolda at değiştirmek doğru bir karar değil" dedi.