İzmir'deki "Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" davasının soruşturması sürecinde, "FETÖ/PDY'nin yönlendirmesi, talimatları doğrultusunda, davanın şüphelilerini kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesi amacıyla taraflı, kasıtlı olarak usulsüzlük yaptıkları" iddialarına ilişkin haklarında yeterli şüpheye ulaşılması üzerine başlatılan operasyon kapsamında aranan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çil,gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Kasım 2015'te gerçekleştirilen operasyonun firari şüphelileri arasında yer alan ve hakkında yakalama emri bulunan Mustafa Çil'in Gaziemir ilçesindeki bir evde olduğu bilgisini alan polis, çalışma başlattı.

Ekipler, "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına yönelik soruşturma sürecinde İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinde bulunan, daha sonra terfi edilerek 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne yükselen Mustafa Çil'i kaldığı evde yakalayarak gözaltına aldı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürdü.