İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturmasında gizli tanık olarak ifade veren bir askerin beyanlarıyla ortaya çıkan okullarınsa, Ankara'da Anafartalar Koleji, İstanbul'da Sirus Koleji olduğu belirlendi.Gizli tanık ifadesinde Gülen Örgütü içinde yaşadıklarını ve Gülen'le görüşmelerini anlattı. Okuldan mezun olduktan sonra Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da yaşadığı kampa gittiklerini ve orada 7-8 gün kaldıklarını anlatan gizli tanık “Orada teğmen rütbelerimizi Fetullah Gülen dua ederek taktı” dedi.
BAŞINI KAPATMA, DEDİ
Eşiyle beraber tekrar görüşmek için Gülen'den randevu aldıklarını belirten gizli tanık orada yaşananları, "Ben kendisine TSK'dan ayrılmak istediğimi söyledim, bana 'Ayrılman doğru değil, bizden olan her TSK mensubu hizmet hareketi için, bizim için çok kıymetli. Paranız daha bereketli olur” dedi. Eşimin ilk sorusu ise, 'Kocamın kurmaylık hakkı bittiği için kapanmak istiyorum' oldu. O da eşime, 'Kapanman doğru olmaz. Herkes sizi böyle tanıdı, kapanırsanız çok daha fazla dikkat çekersiniz' diyerek müsaade etmedi” şeklinde anlattı.
ANLAŞILMAYACAK OKULLAR
Eşinin "Çocuklarımızı tedbir için cemaatin okullarına gönderemiyoruz. Ne yapmamız gerekiyor?" diye bir soru daha sorduğunu anlatan gizli tanık “Fetullah Gülen eşime, 'Cemaatin olduğu anlaşılmayacak özel okullar kurduk. Bu hususta talimat verdiğimiz abileriniz ile görüşün. Ankara'daki bu okullara sizi yönlendirsinler. Bu okullar sizin gibilerin ve hakim, savcı ile bürokrat kesiminden arkadaşlarımızın çocukları okuyabilsin diye kuruldu' şeklinde beyanda bulundu” diye konuştu.
KRİPTOLARIN ÇOCUKLARI
Gizli tanığın ifadelerinin ardından ortaya çıkan okulların Özel Anafartalar ve Sirus Koleji olduğu belirlendi. İstanbul'da faaliyette olan Sirus Koleji'nin Ataşehir ve Merdivenköy'de iki şubesi bulunuyor. Ankara'da faaliyet gösteren Anafartalar Koleji'ninse Çankaya ve Çayyolu'nda iki okulu vardı. Kolejin Çankaya şubesi önceki gün kapatıldı. Atatürkçü kimliğiyle eğitim verilen okullarda FETÖ'nün kriptolu askerleri, yargı ve bürokratlarının çocukları eğitim görüyor.
ASKERİ OKULLARA GÖNDERDİLER
Bu okullarda sadece FETÖ mensuplarının değil dışarıda bulunan ve zeki, yetenekli çocukların da okutulduğu öğrenildi. Bu çocuklar burada eğitim gördükten sonra askeri okullara gönderiliyorlar. Bununla birlikte yargıda görev yapmalarını istedikleri öğrencileri de bu okullarda okutuyorlar.