Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün darbe girişiminin gerçekleştirildiği sırada Ankara’da darbeci jetlerin havalandığı Akıncı üssünde bulunduğu ortaya çıktı. Akıncı üssünde gözaltına alınan Öksüz’ün görevli olduğu İlahiyat Fakültesi’nde kendisine ait odada polis tarafından arama yapıldı. Öksüz’e ait masada yapılan aramalarda yazarı Fetullah Gülen olan ‘Kalbin Zümrüt Tepeleri’ isimli kitap bulundu.

Polis ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.
Alınan bilgiye göre, Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında  yakalanan ve tutuklanan Öksüz'ün öğretim üyesi olarak görev yaptığı SAÜ İlahiyat  Fakültesindeki odasında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma  kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile  Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekipleri arama gerçekleştirdi.
Aramada, bazı evrak ve dokümanlara el konulurken, Öksüz'ün  bilgisayarının harddiski kopyalandı.
Öte yandan, Öksüz'ün masasındaki kilitli çekmeceyi tornavida  yardımıyla açan ekipler, burada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Kalbin Zümrüt  Tepeleri" adlı kitabı buldu.
SAÜ'DEN AÇIKLAMA
SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi demokrasi ve  anayasal düzene karşı gerçekleştirilen darbe girişimi ve terör eylemleri  esnasında, Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve tutuklanan  Adil Öksüz hakkında FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu tespit edildiği  gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı ve açığa alındığı belirtildi.
Açıklamada, SAÜ'de bu terör örgütüne mensup olduğu tespit edilmekte  olan diğer kişiler hakkında da gerekli yasal işlemlerin ivedilikle uygulanmaya  devam edileceği kaydedildi.