Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014 yılında yapılan ihbar çerçevesinde soruşturma başlatılmıştı. Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması çerçevesinde bu sabah operasyon düzenledi. Aralarında Gençlik veSpor Bakanlığı ile TRT'de çalışanların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

SANATÇI VE FUTBOLCULARDAN HİMMET TOPLAMIŞLAR

TRT'de görev yapan isimlerin sanat camiası içinden cemaat için para (himmet) topladıkları belirtildi. Yardımlar ile Samanyolu Koleji ile Atlantik eğitim Kurumlarında tiyatro oyunu sahnelendiği dile getirildi. Ayrıca Bank Asya'da ilgisiz kişiler adına hesap açıldığı ve paraların bu hesaplara yatırıldığı tespit edildi.

Bazı futbolculardan da para (himmet) toplandığı saptandı. Bu futbolculara, toplantılarda Gülen'in kitapları anlatıldı. Futbolcuların, deplasman maçlarından sonra cemaat yurtlarına götürüldüğü ve burada kendilerinden para yardımı istendiği kaydedildi.

'Paralel Yapı' ile ülke çapında operasyonlar: 120 kişi hakkında gözaltı

'Paralel Yapı' soruşturması kapsamında 22 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 120 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi. Şu ana kadar aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 68 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.