Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ’nün yargı ayağına darbe vuruldu. Soruşturmada 3 bine yakın hâkim ve savcı gözaltına alınırken, örgütle ilgili bağlantıları yürüten, himmet paralarını ve talimatları ileten sözde 21 sivil “imam” tespit edildi. Sözde imamlar, gizli bir tanığın verdiği ifade sonrasında bilişim incelemelerinin ardından belirlendi.

UYUŞTURUCUDAN YAKALANDI
Ankara Başsavcılığı, tespit ettiği 21 “yargı imamını” gözaltına almak için harekete geçti. Bu imamlardan 3’ü yakalanırken, 18’inin ise yurt dışına kaçtığı ve halen arandığı öğrenildi. Yakalanan sözde imamlardan birinin öğretmen, diğerinin de mühendis olduğu belirtildi. Zanlılardan öğretmen OK ve mühendis MS tutuklanırken, önceki gün gözaltına alınan diğer sözde imamın ise İstanbul’da narkotik şubenin “uyuşturucu” operasyonu yaptığı evde yakalandığı ortaya çıktı. Örgütün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hücre evi toplantılarını iptal ettiği öğrenildi. Bunun yerine yine örgütün geliştirdiği kriptolu program “ByLock” üzerinden haberleştikleri kaydedildi. Örgütün tepe yönetimiyle irtibatlı olduğu belirlenen sözde imamların, “ByLock” ile hâkim ve savcılara talimatları ilettikleri öğrenildi.

 GÜLEN’İN MESAJLARI İLETİLDİ
FETÖ elebaşı Gülen’in örgütü motive edici telkinlerinin de imamlar üzerinden hâkim ve savcılara mesajla iletildiği belirlendi. İmamların mesajlarında Gülen’in, “Sabredin karanlık günler bitecek. Elbet aydınlığa çıkacağız” dediği aktarıldı. Soruşturma kapsamında sözde imamların örgüt üyelerine yakalandıklarında nasıl davranmaları gerektiğini de “ByLock” üzerinden ilettiğine dikkat çekildi. Örgüt üyelerine, “Avukatınız olmadan asla ifade vermeyin”, “Gerekirse susma hakkınızı kullanın”, “Etkin Pişmanlık teklifini kesinlikle kabul etmeyin”, “İtirafçı olursanız dönüşünüz yok”, “FETÖ diye bir örgütten haberimiz yok deyin” gibi taktikler verildiği kaydedildi.
FETÖ sohbeti kesip ByLock’a yönelmiş