FETÖ'nün Kasasının Katıldığı Himmet Toplantısının Görüntüleri Ortaya Çıktı
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "para kasası" olduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan ve kaçtığı Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade edilen Abdullah Büyük'ün şirketinde düzenlenen "himmet" toplantısının görüntüleri ortaya çıktı.
İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

Bulgaristan'a siyasi sığınma talebinde bulunacağının tespit edilmesi üzerine hakkında kırmızı bülten çıkarıldıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Büyük'ün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.
HİMMET TOPLANTISI GÖRÜNTÜLERİ BULUNDU
Büyük'ün ilişkileri ve faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için çalışma yürüten İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, şüphelinin daha önce kayyum atanan İsim Tescil İnternet Teknolojileri A.Ş'nin Üsküdar'daki merkezine geçen yıl düzenlenen operasyonda, "himmet" adı altında yapılan toplantının görüntüleri bulundu. Basın mensupları ile paylaşılan görüntülerde, söz konusu şirkette bir araya gelen 8 kişinin cep telefonlarını bırakarak, bir odada toplantı yaptıkları görülüyor.

BÜYÜK'ÜN ŞİRKETİNE OPERASYON

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Eylül 2015'te Üsküdar'da FETÖ/PDY adına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Abdullah Büyük'e şirkete operasyon düzenlemiş, aralarında Büyük'ün de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınırken, çok miktarda dijital malzemeye el konulmuştu.
CEP TELEFONLARINI YANLARINA ALMIYORLARMIŞ

Şüphelilerin, örgüte finansman sağlamak ve yeni elemanlar kazandırmak için belli günlerde "himmet" adı altında toplantı düzenledikleri, mütevelli heyeti oluşturdukları, polistakibinden kaçmak için cep telefonlarını yanlarına almadıkları, kamu kurumlarının veri tabanlarını ele geçirerek elde ettikleri bilgileri FETÖ/PDY örgütünün menfaatleri doğrultusunda kullandıkları, örgüte ait diğer firmalara çıkar sağladıkları iddia edilmişti.
ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILMIŞ

Büyük'e ait FBS Dijital A.Ş, İsim Tescil İnternet A.Ş, İsim Tescil Bilişim A.Ş. ve FBS Bilişim Çözümleri A.Ş. firmalarına kayyum atanmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk Abdullah Büyük adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Büyük'ün Bulgaristan'a kaçtığı belirlenmişti.

Bulgaristan'a siyasi sığınma talebinde bulunacağının tespit edilmesi üzerine Büyük hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, siyasi sığınma talebini reddeden Bulgaristan, Büyük'ü 10 Ağustos'ta Türkiye'ye teslim etmişti