FETÖ'nün İnsan Kaynakları Çökertildi! İşe Soktuğu 29 Kişi Gözaltında
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon ile ortaya çıkarılan, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturma kapsamında, örgüt tarafından işe yerleştirildiği tespit edilen 3'ü kadın 29 kişi gözaltına alındı.

10 BİN KİŞİLİK ÖZGEÇMİŞ HAVUZU

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan bir insan kaynağı derneği ile operasyonda gözaltına alınan 11 yönetici ve çalışanın adreslerinde ele geçirilen yaklaşık 10 bin kişilik özgeçmiş havuzunu ve dijital materyalleri incelemeye aldı.

İŞE YERLEŞTİRİLEN 29 KİŞİ GÖZALTINDA

Dijital materyallerdeki şifreleri çözen ve öz geçmiş havuzundaki isimlerle karşılaştıran ekipler, 29 kişinin FETÖ tarafından fiziksel ve kişisel özelliklerinin uygunluğuna göre gelecekte örgütün amaçlarına hizmet etmek amacıyla bazı kamu kurumlarında işe yerleştirildiğini belirledi.

POLİS, ZABIT KATİBİ, GARDİYAN...

Ekipler bu kapsamda öğretmen, polis, zabıt katibi, gardiyan ve vergi memurlarından oluşan 3'ü kadın 29 kişiyi gözaltına aldı.

YAKINLIKLARINA GÖRE PUAN VERMİŞLER

Operasyonda ele geçirilen öz geçmiş havuzu ve dijital materyallerde yapılan incelemelerde, dernek yöneticilerinin, kendilerine özgeçmişini bırakan kişilerle mülakat yaptıkları, bu kişiler için FETÖ'ye yakınlıkları ve referanslarına göre 1'den 5'e kadar puan verdikleri tespit edildi.

MÜLAKATI GEÇENLER KAMUYA YERLEŞTİRİLMİŞ

Bu puanlamaları öz geçmişlere not olarak düştükleri, yüksek puan alan kişileri örgütün amaçları doğrultusunda kamu kurumlarına yerleştirdikleri ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında FETÖ tarafından işe yerleştirilenlerin tespit edilmesi çalışmalarının titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 29 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

ARALIK'TA OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 3 Aralık 2015'te 4 aylık bir çalışmanın ardından FETÖ/PDY'ye insan kaynağı sağladığı iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenlemişti.

Operasyonda dernek yöneticileri ve çalışanları S.K, R.B, O.T, B.G, H.Ç, T.B, Z.D, T.A, H.T, A.E, B.E, gözaltına alınmıştı. Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'ndeki dernek ofisinde ve gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde arama yapan ekipler, çok sayıda örgütsel dokümana el koymuştu.

Ekipler, dernek yöneticilerin FETÖ/PDY'ye bağlı özel okul, dershane ve özel üniversitelerde okuyan ya da örgüte yakın kişiler vasıtasıyla referans olunan, FETÖ'ye hizmet edebilecek öğrencileri tespit ettiğini, bu öğrencilerin özgeçmişlerini bir havuzda topladıklarını belirlemişti.

Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 10 bin kişinin özgeçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşılmıştı. Şüphelilerin, öz geçmişi havuza alınan kişilerle mülakat yaptıkları, zanlıların FETÖ/PDY'ye hizmet edecek kişileri bu yolla belirledikleri öne sürülmüştü. Belirlenen bu kişilerin, dernek yöneticileri tarafından fiziksel ve kişisel özelliklerinin uygunluğuna göre gelecekte örgütün amaçlarına hizmet etmeleri için polis ve askeri okul sınavlarına sokuldukları, kamu kurumlarında çalışan FETÖ/PDY'ye hizmet eden kişiler vasıtasıyla buralarda işe yerleştirildiği iddia edilmişti.

3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

"Terör örgütüne üye olmak, eleman temin etmek, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.K, R.B ve Z.D. tutuklanmış, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.