15 Temmuz darbe girişiminden sonra firar eden 9'u General 288 muvazzaf askere ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ/PDY üyesi darbeci askerlerden 60'ının bölücü terör örgütü PKK'ya sığındıkları tespit edildi. Hainlerin PKK terör örgütünün "inine" sığınması Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı'nca teyit edildi.
SEMİH TERZİ FAKTÖRÜ
Darbe teşebbüsünün başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra paniğe kapılan cuntacı askerler Türkiye'den kaçmak için vakit kaybetmedi. 3 Tuğgeneral'in aralarında yer aldığı 60 askeri personel Sikorsky helikopterler ile Silopi'ye gitti.
Firari darbeci askerlere, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nı ele geçirmek istediği sırada kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulan Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'ye bağlı Silopi'deki Özel Kuvvetler Harekat Üssü'ndeki FETÖ'cü unsurlar yardım etti. ÖKHÜ'de görevli FETÖ'cü ekip çeşitli birliklerden kaçarak Silopi'ye gelen 60 hainin, Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey 'a geçmesine aracılık etti. MİT ve Genelkurmay'ın tespitlerine göre, 3 tuğgeneral ile çeşitli rütbelerdeki darbeci askerler Zaho'da PKK'lı teröristlerce karşılanıp Kandil'deki ana kampa götürüldü. Asker üniformalı cuntacıların, bölücü terör örgütüne sığınması FETÖ ile PKK arasındaki "hain" ittifakı da bir kez daha gözler önüne serdi.
'PKK İADE ETMEZ' DİYE…
İstihbarat birimleri Kandil'deki PKK kampında saklanan 3 genaral ile üst rütbeli subayların kimliklerini tespit etti. Hainler arasında kurmay subayların da olması dikkat çekti. Sözcü'de yer alan habere göre firarilerin yakalanma ve iade edilme riski olmadığı için PKK'ya sığındığı belirlendi. Hain askerlerin örgütün temin edeceği sahte pasaportlar ile Avrupa ülkelerine geçmeyi planladığı yönünde istihbari bilgiler alındı.
IŞIK: 288 FİRARİ ASKER VAR
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişimi sonrasında 9'u general olmak üzere 288 askerin firari durumda olduğunu açıklamıştı. Firari generallerin isimleri ise şöyle:
Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Tuğamiral Ayhan Bay, Tuğamiral Nazmi Ekici, Tuğamiral İrfan Arabacı, Tuğamiral Ali Suat Aktürk, Tuğamiral Hayrettin İmran ile Tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp.