İzmir Adliyesinde, yazılı sınavı kazananlara mülakatta kumpas kurdukları ileri sürülen FETÖ/PYD üyesi, değişik mahkemelerde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan 2'si kadın 7 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı. 


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün sabaha karşı, İzmir ve Manisa'da eş zamanlı operasyon yaptı. İzmir'in Karşıyaka, Menemen ve Torbalı ilçeleri ile Manisa'daki adreslerde 2'si kadın 7 kişi yakalanarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlıların evlerinde ve görev yaptıkları mahkemelerde arama yapıldığı bildirildi.

MÜLAKATTA KUMPAS İDDİASI

İddiaya göre, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi, değişik mahkemelerde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan şüpheliler, İzmir Adliyesinde 17 eylül ile 16 aralık 2015 tarihlerinde adliye çalışanlarına yönelik yapılan Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarını kazananlara mülakatta kumpas kurduğu belirtildi. FETÖ/PYD üyesi olmayanları fişlediği ileri sürülen şüphelilerin kendi adamlarını mahkemelerde Yazı İşleri Müdürü yaptığı bildirildi.
Gözaltına alınan Y.K, H.S.K, T.A, M.S, B.D, Y.Y ile M.F.S'den B.D, Y.Y ile M.T.S.'nin FETÖ/PDY üyesi oldukları, başka bir soruşturmadan dolayı takipli oldukları belirtildi.