Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, yakalanan FETÖ'cü örgüt üyelerinin üzerinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü.
1 DOLARLAR ANALİZ EDİLDİ
FETÖ/PDY örgütünün darbe girişiminin ardından örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan asker, vali, kaymakam, polis ve sivillerin üzerlerinde, evlerinde çıkan 1 dolarlar analiz edildi.
HARFLER DEĞİL, RAKAMLAR ŞİFRE
Sık sık gündeme gelen F, G, H ve L serisi 1 dolarların üzerindeki harflerin değil, rakamların kişinin örgüt üyesi olup olmadığının şifresi olduğunu ortaya çıktı.
MİT KİLİDİ KIRDI
Tutuklanan üst düzey örgüt üyelerinin verdiği ifadeleri değerlendiren ve 1 doların üzerindeki rakamları araştıran Milli İstihbarat Teşkilatı, sonunda örgüt içindeki kilidi kırdı.
RAKAMLAR KİŞİNİN KİMLİK VE SİCİL NUMARASI
Dolarların üzerindeki rakamların, kişinin örgüt içindeki kimlik ve sicil numarası olduğu belirlendi.
BİLGİSAYAR AĞI ÜZERİNDEN TESPİT EDİLİYOR
Üzerinde 1 dolar olan bir kişi, FETÖ'nün Afrika ve Türki Cumhuriyetleri'nde bulunan okullarını ziyaretlere gittiğinde kendisinden 1 dolar istendiği, bu paranın üzerindeki seri numarasının, bilgisayar ağı üzerinden sorgulandığında, kişinin örgüt üyesi olup olmadığının tespit edildiği bildirildi.
Örgüt üyelerinin, akıllı cep telefonlarına yükledikleri 'ByLock' ve 'Asphalt 8: Airborne' isimli programların yanı sıra 'Eagle' programını da kullandıkları belirlendi