Sivas’ta FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan ve ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla salıverilen Jandarma Teğmen A.Ç.’nin ifadesi kan dondurdu. Örgütle dershaneye giderken tanışan A.Ç., hukuk fakültesini kazanabilecek puan almasına rağmen terör örgütü mensuplarının “TSK’da namaz kılanlar eziliyor, inançlı kişilerin eşleri orduevine alınmıyor, ülke adına güzel bir şey olduğunda darbe yaparak buna engel oluyorlar, orada hizmet ederek bunlar engellenebilir” şeklindeki telkinleriyle Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna müracaat ettiğini ifade etti. Daha sonra kendisine askerî okul sınavı mülakatında karşılaşacağı sorularla ilgili uygulamalı eğitim verildiğini aktaran A.Ç. “Eğitimde, ‘Alkol alıyor musunuz?’ sorusuna zaman zaman, düğünlerde, namaz konusunda ise Cuma’dan Cuma’ya, bayramdan bayrama şeklinde cevap vermemi istediler ancak ailem benim üniversiteye girmemi istiyordu. Göz muayenesinde elenmek amacıyla harfleri yanlış okuduğum halde beni sağlık muayenesinden geçirdiler. GATA, cemaat açısından en değerli bölümdür çünkü sınavlara giren kişilerin elendiği en önemli bölüm sağlık bölümüdür” dedi. Sınavı kazandıktan sonra örgütün “ışık evlerinde” 9 ay kalan A.Ç. “Her gittiğim ilde bana farklı kod isim verildi. Herkese kod verilmez. TSK’da görev alması düşünülen kişilere verilir. Sorumlu kişiler, bir üst kademeye çıktığı zaman kod isimleri değişir” şeklinde konuştu. 

‘GAZETEMİZİ SAKIN ALMAYIN’
Evli kişilerden maaşının yüzde 5’inin, bekârlardan ise yüzde 10’unun “himmet” adı altında talep edildiğini kaydeden A.Ç. şöyle devam etti: “Sorumlular, himmet bedeli olarak toplanan paralar karşılığında makbuz vermezler, ne kadar meblağın üst sorumlulara aktarıldığını kimsenin bilme ihtimali yoktur çünkü bu paralar elden toplanır. TSK’daki ‘cemaat’ üyelerinin örgütün gazete ve dergileri okuması ve okul ve dershanelerine aile fertlerinden birinin gitmesi yasaktı. Talimatlar yüz yüze verilirdi. TSK’ya girmeden önce İstanbul’a çağrıldım. Beni sınavlara hazırlayan şahısla buluştuk. Şahıs, askeriyede kılacağım namazın korku namazı olduğunu, teyemmümle abdest alacağımı, gözümle ima yoluyla namaz kılacağımı bana tarif etti. Arada sırada içki içen, kadına zaafı olan, dinle alakası olmayan bir profil çizmem istendi. İzinler, Cuma, bayram dâhil hiçbir namaza gitmeyeceğim hususlarını söyledi. 
Örgüt içerisinde Silahlı Kuvvetler açısından en değerli birim GATA ve jandarmadır. Astlık ve üstlük, örgüte bağlılıkla ilgilidir, örgütteki geçmiş yılları, ne kadar uzun zaman içerisinde örgütte bulunduğuna ve ketum olduğuna bağlıdır.”
A.Ç., örgütten kopanlara, bir gün geri döneceği umuduyla “Ümit” kod adı verildiğini de sözlerine ekledi.