Terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Denizli'deki bir evde yapılan aramada FETÖ lideri Fethullah Gülen'in çok sayıda kitap ve ses yayınının ele geçirildi.

FETÖ EVİNDE PKK'LI TERÖRİST YAKALANDI
FETÖ evinde yakalanan ve Mersin ve Adana'da bombalı eylem hazırlığında olan PKK'lı terörist D.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yine aynı evde gözaltına alınan FETÖ mensubu E.A, T.P ve A.K'nın ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

MERSİN'DE VE ADANA'DA DA PATLAYICI BULUNDU

Emniyetten yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca Mersin ve Adana sınırları içinde arazide toprağa gömülen silah ve patlayıcı malzemelerin ele geçirilmesi ve muhtemel eylemler için keşif ve istihbarat çalışması yapan örgüt mensubunun yakalanması sonucu, terör örgütü tarafından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerin önüne geçilmiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik geçmiş dönemlerde Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonlarda tespit edilen PKK/KCK - FETÖ/PDY örgütleri arasındaki işbirliğinin batı illerinde de görülmesinin, terörle mücadele kapsamında önem arz eden bir durum olduğu ve teyit edilerek kesinleştiği vurgulandı.

Ayrıca, PKK'lı terörist D.K'nın, Mersin polisinin operasyonundan önce gözaltına alındığı ve Denizli'de çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldığı bildirildi.