FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütte 22 yıldır yer alan bir subay, darbeyi FETÖ mensuplarınca planlandığını ve uygulandığını söyledi. Gizli tanık Sel, darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subayının da FETÖ üyesi olduğunu kaydetti. 
Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın bir yıl boyunca korumalığını yaptığını belirten Sel ifadesinde şunları kaydetti: 
"Askeri liseye giriş formları doldururken cemaate ne derece bağlı olduğumu anlamak için beni teste tabi tuttular. Abi bana 'Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin? Kendini hoca efendi için feda eder misin? diye sordu. Ben de 'evet' dedim. 1994'te Kuleli Askeri Lisesi sınavına girmeden iki gün önce cemaatten abiler bana sınavda çıkacak 50 soruyu getirdiler. İstanbul'da teğmen olarak göreve başladığımda, abiler bana 'Ortama ayak uydurarak aşırıya kaçmadan alkol almamı, günahının kendilerine olduğunu' söylüyorlardı.
HİMMET ATLETTE!..
Beni örgütteki abiler evlendirdi. Abiler bana evlenirken, Fetullah Gülen'in giyilmiş bir atletini hediye olarak vermişlerdi. Beni koruyacağını söylemişlerdi. Ben de özel günlerimde beni koruması için bu atleti giydim.
Devletin imkanıyla 2014'te ABD'ye gittiğimde Fetullah Gülen'i ziyaret ettim. Gülen'in odasına girmeden önce nasıl davranmam gerektiği söylemişlerdi ve 'Nereden geldiğin sorulursa Dört Levent'ten geldiğini söyle' demişlerdi. İçeri girdikten sonra Gülen 'Nereden geldiğimi sordu? Ben de Dört Levent dedim. Dört Levent'in anlamı askeri akademinin 4. Levent'te olmasından dolayıdır.