Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin elebaşısı Gülen, başarısız darbe girişimine imza atan adamlarını da sattı.
ABD'de yayımlanan Politico dergisinden Nahal Toosi'nin sorularına cevaplar veren Gülen, yaşadıklarının 'bağımsızlık bedeli' olduğunu savundu, "Hiç bir şeyden pişman değilim" dedi.
"DARBECİLER SONUÇLARINA KATLANSIN"
İstanbul ve Ankara'da sivillerin tankların altında can verdiği, meclisin bombalandığı kanlı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkisi hakkındaki soru üzerine Gülen, hiçbir zaman rejim değişikliğini savunmadığını iddia ederek "Benim öğretim daima hukuk dairesinde ve etik şekilde hareket etmektir. Eğer benim çalışmalarımı takip eden biri yasa dışı ya da etik dışı davrandıysa ya da üstlerinin hukuk çerçevesindeki emirlerine itaatsizlik ettiyse, bu benim öğretime ihanettir ve bu kişilerin soruşturulması ve yaptıklarının sonuçlarına katlanmasını tamamen destekliyorum" ifadelerini kullandı.
"HÜCRELER UYANSIN" EMRİ
Öte yandan eli kanlı teröristbaşı Gülen, son konuşmasında örgüt elemanlarına yeni mesajlar gönderdi.
Teröristbaşı Gülen uyuyan asker hücrelerin harekete geçmek için emir beklediğini söyleyerek, "Beyindeki 10 milyar hücre harekete geçmek için tenbih bekliyor. Allah onları oraya koyduğuna göre, o kadar asker orada bulunduğuna göre bence onunla çok şeyi fethedebilirsiniz. Ama zannediyorum onlarda uykuda. Çalıştırılmadıklarından dolayı zorlanmadıklarından dolayı" dedi.

FETÖ Amerikan dergisine konuştu