Fethullah Gülen, cemaat üyelerine 'paralel ve sülük' benzetmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son sohbetinde ağır dille yanıt verdi.

Gülen, "Bunların bütününe birden paralel dediğiniz zaman, sülük dediğiniz zaman, bu küfre denk bir günahtır" dedi.

Fethullah Gülen'in “Dinin Afeti Üç Zümre”başlıklı son sohbeti herkul.org'de yayınlandı. Cemaatin dünya genelinde 15-20 milyon sempatizanı olduğunu da söyleyen Gülen, isim vermeden Erdoğan'a "Bu insanlardan helallik almazsa cennete giremez" mesajı gönderdi.

Gülen'in sohbetinden öne çıkan bölümler şöyle:

...

Bir arpa kadar ağzına haram girmemiş, yarım kelime yalan söylememiş, çeyrek kelime iftirada bulunmamış, çeyrek kelimeyle kimseyi rencide etmemiş, kimsenin haysiyet ve şerefiyle oynamamış; hele koskocaman, 10-15 milyon bir cemaati hedef alarak, onlar için nâsezâ nâbecâ -kafirin bile demediği- şeyleri dememiş. Eğer demişse, imam-ı câir; dememişse, imam-ı âdil.

50 TANE İSTANBUL FETHETSE DE...

Mesela, Hareket için tahminlere göre, bütün dünyada 15-20 milyon kadar sempatizanı var. Bunların bütününe birden paralel dediğiniz zaman, sülük dediğiniz zaman, bu küfre denk bir günahtır. Onca insandan “Hakkını helal et” deyip rûberû haklarını helal ettirmedikçe, o insanın Cennet’e gitmesi mümkün değildir; elli tane İstanbul fethetse dahi mümkün değildir. Zaten Allah o kadar şey onlara lütfetmez de. Şimdi imam-ı âdil gibi zirve yapmış bir insan olmak varken, böylesine hadîde (çukura) yuvarlanmış, esfel-i sâfilîn mahluku imam-ı câir olmak, bir insan için ne kadar acı bir şey!..

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

17-25 Aralık operasyonları sonrası Cemaati ağır dille eleştiren dönemin Başbakanı Erdoğan, 27 Şubat'a Uşak mitinginde ilk kez cemaat için sülük benzetmesi yapmıştı. Erdoğan, 'Sakın dershanelere bu yavrularınızı göndermeyin. Devletin okulları var. Bunlar sülük gibi emiyorlar' demişti.

30 Mart yerel seçimleri öncesine denk gelen o konuşmada Erdoğan sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Dershaneler meselesi çıktı. Niye rahatsız oldular. Çünkü 1 milyar dolarlık rant vardı. Sakın ha çocuklarınızı dershanelere göndermeyin. Devlet okullarına gönderin, size bizim okullarımız yeter. Özel okullara da göndermeyin. Bunlar insana sülük gibi yapışıyor. Özel okullarda bile… Özel okula gidiyor para veriyor bir de dershaneye gidiyor yine para veriyor. Bu nasıl iştir. Hep Money Money Money. (Para, para, para)"