Gazete Habertürk yazarı Fehmi Koru, son günlerdeki yazılarına gelen tepkilere yanıt verdiği köşesinde Tayyip Erdoğan karşıtı olduğu yönündeki iddiaları değerlendirdi.
ACABA BEN ERDOĞAN KARŞITI MIYIM?

"İnsan kendisinden şüphe eder mi? Birkaç zamandır ben ediyorum. Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy oranıyla cumhurbaşkanlığı seçilmesine bayağı sevindiğim halde, “Acaba ben bir Tayyip Erdoğan karşıtı mıyım?” sorusu eşliğinde hem de..." diyerek söze başlayan Koru haksız ithamlarla karşı karşıya olduğunu savundu. 

KİMSENİN GÖZÜNE GİRMEK İÇİN GAYRETİM OLMADI!

"Kimsenin gözüne girmek için özel bir gayretim hiç olmadı, ancak birilerinin o yöndeki çabalarına âlet edilmek de hoşuma gitmiyor." diye yazan Fehmi Koru sadece olan biteni tahlil ettiğini ve nesnel davrandığını vurguladı. "Erdoğan karşıtı" olmak gibi bir motivasyonla hareket etmediğini kaydeden Koru "Yazdıklarını okuyorsa, Tayyip Bey’in de eleştirilere şaşırdığını tahmin ediyorum." dedi.

İşte Koru'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Tablo ortada. Ben de bu tabloya bakarak Tayyip Erdoğan’ın Çankaya’da bulunacağı dönemin ‘Yeni Türkiye’ olarak adlandırılmayı hak edecek pek çok yeniliğe kapı aralayacağı kanaatimi yazdım. Daha önce çıkarılmasını istediği yasalardan bazılarına bütünüyle karşı çıkmış, bazılarına değiştirilmesi şartıyla ‘Evet’ demiş selefi yüzünden tam gerçekleştiremediği düzenlemeleri bu dönem yasalaştıracağı beklentimi de tahlilime ekledim.

İnternet ile ilgili düzenlemelere ve MİT yasasına ancak istediği değişiklikler yerine getirilince geçit vermişti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; ona rağmen çıkartılmış bir yasayı da bir başka yasa maddesiyle derhal değiştirilmesi sözünü alınca onaylamıştı.

Geçmişte, hem de yakın geçmişte, yaşanmış olaylar bunlar...

Halkın oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı olarak Tayyip Erdoğan bu tür müdahalelerden uzak olacak ve kendisini daha rahat hissedecek...

Acaba bu tahlilde Tayyip Erdoğan’ı rahatsız edebilecek ne var?

Yazarken herhangi bir önyargının tek bir satırıma yansımadığını biliyorum.

Gelin görün ki, tahlilim üzerine kaç eleştiri yazısı çıktı, emin olun sayısını şaşırdım.