Doğuştan hidrosefali (beyinde su toplanması) olan Hanife Adlısanlı (24), 6 yıl önce epilepsi hastalığına yakalanıp yatalak oldu. Sağır ve dilsiz olan Hanife'nin en büyük destekçileri ablası Ayşegül ve annesi Gülfem Adlısanlı (56) oldu. Hanife'nin en büyük sıkıntısı ise binada asansör olmadığı için dışarı ve doktora gitmekte zorlanıyor. İlkadım ilçesinde bir binanın en üst katında oturan aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Ayşegül Adlısanlı, kardeşine baktığı için evlenmeyi düşünmediğini söyledi. Yıllardır kardeşine bakan Adlısanlı, tek isteğinin asansörlü bir ev alıp kardeşini rahatça dışarıya çıkartabilmek olduğunu ifade etti.

"KIZIMI BIRAKIPTA AMELİYAT OLAMADIM"
Kızları için asansörlü bir ev almak istediklerini söyleyen anne Gülfem Adlısanlı ise, "Evimizi satsak başka bir ev almaya paramız yetmiyor. Bu evi de krediyle aldık. 4 yıl daha ödememiz var. Eşim emekli. Aldığı para evin kredisine kesiliyor. Hurdacılık yapıyordu fakat geçirdiği rahatsızlık sonucu kalbine kalp pili takıldı, daha çalışamıyor. Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan yardım bekliyorum. Allah rızası için yardım bekliyorum. Duysunlar sesimizi. 8 tane çocuğum vardı biri öldü. 3 kızım evli, 2 oğlum var. Biri kredi çekerek kulağından ameliyat oldu. Diğer oğlum da eve bakıyor. Kızımın bakım parası var 800 lira, onunla idare ediyoruz. Fazla bir şey istemiyorum. Sadece asansörlü bir ev istiyorum. Kızımı dışarı doktorlara götürüp getirelim, bir hava alsın kızım yeter ki. Bu perdeyi açtırıyor bize gökyüzünü seyretmek istiyor. Durumumuz böyle, sadece asansörlü bir eve gidelim yeter. Hastaneye götürürken komşuları çağırıyoruz. Dört kişi indirip çıkartabiliyor. Zor indirip çıkartıyoruz. Herkes işe gidiyor, herkesi bulamıyorsunuz. Tedavisi var mı yok mu doktora bilmiyoruz. Kızımın kasılmaları olduğu için bir yerden ev alacaktık, bu yüzden ev vermediler bize. Yüreğim dayanmıyor. Benim de rahatsızlığım var. Kızımı bırakıp da ameliyat olamadım" diye konuştu.

"KARDEŞİMİ BIRAKIP DA GİDEMEM"
Asansörlü ev alabilmek için her gün Allah'a yalvardığını söyleyen abla Ayşegül Adlısanlı, "Kardeşim dört duvar arasında kaldı. Vicdanı olanlar bize yardım etsin. Ne yapalım kaderimiz böyleymiş. Kardeşim olmadan dışarı çıkmam. Köye ağabeyimin mezarına bile gidemiyoruz. Sürekli evdeyiz. Annem tek başına bakamıyor. Sürekli ben bakıyorum. Evlenmedim. Kardeşimi bırakıp da gidemem. Cumhurbaşkanımızdan ve yardımseverlerden yardım bekliyoruz. 6 yıllık çilemiz bitsin inşallah. Kardeşime bakıyorum evlenemem. Çünkü kardeşimin bakımı ağır. Yüzde 98 özürlü ve annem tek başına bakamaz. Allah izin verdiği müddetçe bakıyoruz işte" şeklinde konuştu.