Fatih Terim ve Ailesi, 21 Kişi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Milli Takım Teknik direktörü Fatih Terim ve ailesi, EURO 2016'da Türkiye'nin İspanya'ya 3-0 mağlup olmasının ardından sosyal medya üzerinden maruz kaldıkları hakaret ve beddualar üzerine harekete geçti. Terim ailesi 21 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak söz konusu paylaşımlara erişimin engellenmesini istediler.

BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016'da İspanya ile oynadığı maçta 3-0 yenilince, Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, kızı Buse Terim ve damadı Volkan Bahçekapılı sosyal medya hesapları üzerinden bazı kullanıcılar tarafından linç edilmişti. Bazı sosyal medya kullanıcılarının Buse ve Volkan Bahçekapılı çiftinin henüz doğmamış bebeklerinin ölmesi için yazdıkları beddua içeren ifadeler büyük tepki toplamıştı.
"BEDDUALARA MARUZ KALDIK"
Bunun üzerine harekete geçen Terim ailesi, avukatları Rezan Epözdemir aracılığıyla savcılığa başvurarak, 21 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi sundu. Dilekçede 21 kişinin "hakaret" suçundan cezalandırılması istenerek, 2016 Avrupa Şampiyonası'nın Fransa'da oynandığı hatırlatıldı. Avukat Epözdemir, dilekçede, Türk Milli Takımının oynamış olduğu ilk müsabakanın ardından, müvekkillerinin ağır hakaretlere, vicdanları sızlatacak mahiyette beddualara maruz kaldığını belirtti.
"GEBE OLAN MÜVEKKİLİN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Maçın mağlubiyetle sonuçlanmasının ardından Terim ailesine yönelik sosyal paylaşım siteleri İnstagram ve Twitter üzerinden edilen hakaret içerikli paylaşımlara yer verilerek, "Eleştiri ve sevmemek bir hak ve tercihtir. Ancak eleştiri sınırını aşarak, bir kimsenin doğmamış torununa ve aile üyelerine karşı galiz küfürler etmek, nefret söylemi içeren ifadeler kullanmak en hafif deyimi ile ahlaksızlıktır. Bunun muhatabına yarattığı manevi zararların telafisi imkansızdır. Ayrıca tüm bu sözler, gebe olan müvekkilin sağlığını da olumsuz etkilemiştir" denildi.

Öte yandan, Terim ailesi söz konusu paylaşımlar hakkında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak erişimin engellenmesini talep etti.