CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun terörle mücadelede şehit olanların çocuklarının askerlikten muaf olduğunu bilmemesine Fatih Portakal tepki gösterdi: Çok büyük bir gaf
15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına, istemeleri durumunda askere gitmeme hakkı getirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu düzenleme üzerinden hükümete yüklendi. 15 Temmuz şehitleri ile terörle mücadele şehitleri arasında ayrım yapıldığını iddia etti. Oysa böyle bir ayrım yoktu. Yani 15 Temmuz şehitlerinin yakınları için yeni verilen hak, terörle mücadele şehitlerinin yakınları için uzun zamandır zaten uygulanıyordu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına bir tepki de FOX ana haber spikeri Fatih Portakal'dan geldi.
KILIÇDAROĞLU: BU DÜZENLEMEYİ YAPANLAR HAİN
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, "15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Şehitler arasında ayrımcılık yapan partiden ülkeye kadınlara çocuklara esnafa sanayiciye hayır gelmez" demişti.
"BİR PARTİ LİDERİNİN YASAYI BİLMEMESİ ÇOK BÜYÜK BİR SORUN"
Fatih Portakal sunuculuğunu yaptığı haber programında Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine, "Bir parti liderinin bu yasayı bilmemesi aslında çok büyük bir sorun çok büyük bir problem. Bilmeyip de biliyormuş gibi kürsüden böyle bir şeyi söylemesi de enteresan ve büyük bir gaf. Keşke bilerek çıksaydı çünkü bir lider. Bunu bir lider söylüyorsa düşünmek gerekiyor neden yanlış bilgi veriyorsunuz" dedi.