Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı oyunun rengini belli etti. Altaylı, cumhurbaşkanı olacak ismin seçildikten sonra okuyacağı yemin metnine sadık kalacak adaya oy vereceğini söyledi.

Okuyucuların bu kararına tepki göstereceğini ve hiçbir adayın bu yemine sadık kalmayacağını iddia edebileceğini dile getiren Altaylı "Önümde hemen hemen 1 ay ve sonra da 15 gün daha var. O sırada kimin bu metne sadık kalacağını belki anlarım!" dedi.

İşte Altaylı'nın o yazısı...

CUMHURBAŞKANININ ETMESİ GEREKEN YEMİN

CUMHURBAŞKANI adaylarımız konuşuyor, anlatıyor. Ben de dün bir kez daha açıp Cumhurbaşkanı seçildikten sonra etmesi gereken yemini okudum. 

Yemin şöyle: "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim." 

BU METNİ CANI GÖNÜLDEN OKUYACAK ADAYA OYUMU VERECEĞİM

Okuduktan sonra bazı kelimelerin altını kalın bir kalemle çizdim. Oralara vurgu yaparak yeniden okudum. Ve karar verdim. Bu yemin eğer bizim onayladığımız Anayasa'da yer alıyorsa ve biz bu yemine de "Evet" dediysek, o gün oylarımızla onayladığımız Anayasa'ya saygımız olmalı. Cumhurbaşkanı seçerken de bu metne sadık kalacak, bu metni canı gönülden okuyacak aday hangisi ise ona oy vereceğim. 

Bazılarınız diyecek ki, "Bu adayların hiçbiri o metne sadık kalmaz". Bilmiyorum. Önümde hemen hemen 1 ay ve sonra da 15 gün daha var. O sırada kimin bu metne sadık kalacağını belki anlarım! Anlamadığım şey ise son referandumda bu metni niye değiştirmedikleri.