Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi olan Can Aksoy, kedi kafe'den sahiplendiği kedisini önce damacana şişesi ile yaraladı daha sonra kesti! Bu vahşeti gerçekleştirirken de olayı videoya kaydetti. Videoda, ağır biçimde yaralanıp işkence edilen kedinin son anları görülürken, gencin "Sen daha ölmedin mi?" sözleri duyuluyor.

ÜNİVERSİTE'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Hayvanseverler başta olmak üzere, birçok kişiyi ayağa kaldıran görüntüler ve Can Aksoy'un bir arkadaşıyla Facebook Messenger üzerinden yaptığı iddia edilen konuşmalar sosyal medya ağlarında hızla yayıldı! İddialara göre C.A.'nın okuduğu Osmangazi Üniversitesi'nin rektörlüğü telefon yağmuruna tutuldu. Konu ile ilgili üniversite tarafından basın açıklaması yapıldı.

Olayın giderek yayılmasının ardından Can Aksoy'un Facebook hesabı kapatıldı. Olayın paylaşıldığı Facebook hesaplarının altında, yorumcular tarafından Can Aksoy'un kişisel bilgilerinin paylaşılması dikkat çekti.

PROTESTO EDİLECEK!

Aynı zamanda imza kampanyası platformu olan change.org’da, ‘Hayvana İşkence Kabahat Değil, Suç Sayılsın!!!’ başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. Olayın yayılmasına sebep sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden "KEDİ KATİLİ CAN AKSOY'UN PROTESTO EDELİM" isimli grup kuruldu. Görüntülere tepki gösteren diğer bir hayvanseverler grup ise sosyal medya üzerinden örgütlenerek, ‘sokak hayvanlarına zarar verenlere hapis cezası istiyoruz’ sloganıyla 16 Şubat’ta Nişantaşı Kedili Sanat Parkı'nda eylem yapacaklarını duyurdu.

BARTIN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: "OLAY ADLİ SÜREÇTE"

Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlisi konu hakkındaki sorulara "olay adli süreçte olduğundan dolayı bilgi veremiyoruz" cevabını verdi.

İŞTE SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN CAN AKSOY VE ARKADAŞININ KONUŞMALARI: