Facebook, twitter ve Youtube'a neden girilemiyor
Turkcell Superonline ve TTNET hattından yapılan denemelerde "sayfaya ulaşılamıyor" hataları alınıyor.
 
TTNET hattında Youtube.com "Service Unavailable" hatası verirken Twitter sunucularından hiçbir tepki alınamıyor. Twitter ve YouTube'un mobil uygulamaları şimdilik çalışır durumda ancak mobil web sayfalarına ulaşılamıyor. Facebook’ta ise erişim sürüyor ancak Facebook'a erişemediğini bildirenler de mevcut.
 
Geçen yıl yine 20 Mart ve 27 Mart tarihlerinde Twitter ve YouTube yine engellenmişti.
 
TWITTER VE FACEBOOK'A MAHKEME KARARIYLA...
 
Erişim Sağlayıcıları Birliği, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim  Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yayınlandığı sosyal paylaşım sitesi  Twitter ile video paylaşım sitesi YouTube'a erişimin, mahkeme kararı  doğrultusunda engellendiğini bildirdi.
 
NEDENİ SAVCI KİRAZ'IN GÖRÜNTÜLERİ 
 
Olayın nedeni geçen hafta öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen görüntüleri... Cumhuriyet Savcılığı, görüntülerin kaldırılması kararını internet servis sağlayıcılarına iletti. İçeriklerin kaldırılmaması durumda ise erişim engellenmesi uyarısı da yapıldı.
 
İçerik Sağlayıcıları Birliği ise kararı Turkcell Superonline, TTNET, Turkcell, Vodafone ve AVEA'ya iletti.
 
Şu an yaşanan bağlantı sorununun bu içerik kaldırma işlemleri sırasında yaşandığı bildirildi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NE SORULDU
 
Konu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a da soruldu. İbrahim Kalın şöyle yanıtladı: "Ben de yeni haberdar oldum. Şu anda erişim engellemesi söz konusu değil. Savcılığın talebi gelmiş. Geçen hafta acı bir olay yaşadık. Sonrasında da yaşananlar olayın kendisi kadar üzücüydü. Bir takım medya gruplarının bu fotoğraflarını terör örgütünün propagandasını yapar gibi yapmış olması, onca ikaza rağmen kabul edilebilir değildir. O fotoğraflar yurtdışındaki bir çok basın kuruluşu tarafından da kullanılmadı. Gerekli uyarılar yapılmıştır, takibi de yapılacaktır. Savcılıktan gelen talep de bu görüntünün hiçbir mecrada kullanılmaması ile ilgili bir taleptir. Basın kuruluşlarımız üzerine düşen sorumluluğu yerine getirseydi bu konu gündemimizde olmayacaktı. Cumhurbaşkanımız özel güvenlik birimlerinin  değerlendirilmesi talebinde bulundu. Çağlayan’da nasıl bir güvenlik zaafı olduğunu müşahade ettik. Bir takım yeni güvenlik tedbirlerinin alınması kaçınılmazdır.