Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde devam eden çatışmalar tüm hızıyla devam ederken, bölgede etkin konumda yeralan El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütün kontrolündeki Rakka'yı Esad yönetimine teslim etmeye hazırlandığı belirlendi.
Şanlıurfa'nın Birecik sınırının 28 kilometre ötesinde bulunan Türk toprağı statüsündeki Süleyman Şah Türbesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün tehdidi altında.

F-16'LAR BOMBA YÜKLÜ BEKLİYOR
IŞİD'in yayımladığı iddia edilen bildiride Süleyman Şah Türbesi 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağının indirilmemesi halinde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulunulduğu belirtildi. Ankara, örgütün sosyal paylaşım sitesinde 18 Mart'ta böyle bir tehdidi yaydığını ancak her ihtimalde de Türkiye'nin tavrının net olacağının altını çizdi. Yetkililer, böyle bir tehdidin olup olmamasının önemli olmadığını, gerektiğinde her türlü önlem alınacağını belirterek krizde havalanmak üzere F-16'ların bomba yüklü olarak beklediğini vurguladı.

ARZUMUZ HİÇ BİRİNE GEREK OLMAMASI
Olası bir tehditte Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'ların havalanarak sadece 10 dakika içerisinde bölgeye müdahale edeceği belirtildi. 8 adet F-16'nın sınırda devriye nöbeti tutması da dikkat çekti.
Kaynaklar, "Bütün bunların hepsi ihtimal dahilinde senaryo. Süleyman Şah konusu 2-3 yıl önce ele aldığımız bir konu. "Süleyman Şah'ı ne yaparız" bunu çok önceden konuştuk. Arzumuz bunların hiç birine gerek olmaması" değerlendirmesini yaptı.
Ayrıca IŞİD'in Niğde'de gerçekleştirdiği kanlı saldırıdan sonra yakalanan militanların cebinden İstanbul'da bir ev adresi çıktı. Polis sözkonusu eve baskın düzenlerken, örgütün yan hücreleri takibe alındı. 81 il emniyeti de uyuyan hücreler için alarm durumuna geçirildi.

'TÜRKLER YARDIM EDİYOR'
Öte yandan Suriyeli makamlar, silahlı isyancıların Türkiye sınırından geçerek Kesab'a saldırdığını öne sürerek Türk ordusunu ağaçlarla kaplı bölgede ‘teröristlere koruma sağlamakla' suçladı.