KKTC'nin Güzelyurt ilçesine bağlı olan Şeyh Nazım Kıbrısi'nin de mezarının bulunduğu Lefke kasabasında Feza Güzeloğlu isimli bir avukatın sabah ezanının rahatsızlık verdiği gerekçesiyle mahkemeye başvurması üzerine bölgede sabah ezanının hoparlörle okunması yasaklandı.

Mahkemenin camilere yasak talimatı vermesi sonrasında sevincini kişisel Facebook hesabından paylaşan Güzeloğlu'nun paylaşımlarının çoğu arkadaşları tarafından da destek görmesi ve tebrik edilmesi şaşırttı.

Güzeloğlu'nun paylaştığı bazı mesajlar şu şekilde;

"Müjde ! Müjde ! Müjdeeee !!!
Akıl izan sahibi insanlara müjdeler olsun !
Ara emri safhasında birinci adımı başardık !!!
Bugün Lefke mahkemesi, camilerimizden, sabah ezanının ve sabahları okunan Arapça duaların artık megafonlardan okunmamasına, hoparlörlerden cami dışına ses yayını yapılmamasına emir verdi ! Yani mahkeme, artık sabah ezanlarının ve Arapça duaların sabahları hoparlörlerden yayınlanmasını yasakladı !!!
Akıl-mantık sahibi insanlara müjdeler olsun !.
(Not: Şimdilik ara emri safhasında sabahlar için bunu başardık ! Ama davamız devam ediyor! Sonunda cami dışına ses yayını yapan hoparlörlerin tümden sökülmesini de başaracağız ! Allah kerim! "

ŞİMDİLİK 3 CAMİ AMA...

Öte yanda söz konusu mahkemenin şimdilik 'ara emir' ile hoparlörle 3 camide ezan okunmasını durdururken bu kararın emsal teşkil etmesi durumunda ülkedeki tüm camilerde hoparlörle ezan okunması da yasaklanacak.