Suriye'de işe giden oğlunu savaşta kaybeden Adliye İbrahim, ondan yadigar kalan 3 yaşındaki torunu Amar'ı yaşatabilmek için Türkiye'ye sığındı. İbrahim, yol parası için elinde kalan son değerli şey olan evlilik yüzüğünü bozdurdu.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ölümünün ardından Halep'te 5 aylık hamile geliniyle bir başına kaldığını, gelinin doğumunun ardından ailesi tarafından yeniden evlendirildiğini söyledi.

Gelininin evden ayrılmasıyla küçük torunuyla bir başına kaldığını dile getiren İbrahim, Halep'in bombardımana uğraması üzerine "her şeyim" dediği torunu Amar'ı korumak için yaklaşık 5 ay önce ülkesini terk etmek zorunda kaldığını anlattı.

Adliye, "Doğup büyüdüğüm Halep'i ilk kez terk ediyordum. Komşularımla Türkiye'ye gitmeye karar verdik. Yol masrafı için insanlar aralarında para topladı ancak benim param olmadığı için Amar'ın küpesi ve benim evlilik yüzüğümü bozdurdum. Bir kısmını yol masrafı için verdim bir kısmını da Amar'a yolda yemesi için yiyecek aldım" diye konuştu.

Zorlu bir yolculuğun ardından gece Akçakale'ye ulaştıklarını kaydeden İbrahim, kalacak yerleri olmadığı için görevlilerin kendilerini Akçakale Belediyesine ait İlk Adım Yaşam Merkezi'ne getirdiklerini söyledi.

Burada çadıra alındıklarını ve görevlilerin Amar'a bez ve süt verdiğini anlatan İbrahim, yaklaşık 5 aydır burada huzurlu bir şekilde yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak : AA