ADANA’da IŞİD terör örgütünün Kobani saldırısını gerekçe göstererek gösteri yapan grup arasında bulunan etekli bir erkek dikkat çekti.

Bu arada Ufuk Okuma Salonları'nın bağlı olduğu Mersin Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ni yakanların kadın kıyafeti giydiği ortaya çıktı.

ETEK GİYİP POLİSLE ÇATIŞTI

Merkez Seyhan ve Yüreğir İlçelerindeKobani eylemi yapan göstericiler, barikat kurup yolları araç trafiğine kapattı. Yüzleri maskeli, elleri sopalı göstericiler, yolu açmak isteyen polisleri de taş yağmuruna tuttu.

Tanınmamak için yüzlerini kapatan göstericiler arasında yer alan 20 yaşlarındaki bir erkeğin de ayağına kadar uzanan bir etek giymesi dikkat çekti. Kendini kamufle etmeye çalışan gösterici, polisin müdahalesi sırasında eteği çıkartıp atarak ara sokaklara kaçıp gözden kayboldu.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Ufuk Okuma Salonu'nun Burak Şubesi'ne kadın elbisesi giymiş yüzleri kapalı şahıslar tarafından molotof bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bir oda tamamen yanarken okuma salonu kullanılamaz hale geldi.

MERSİN'DE KADIN KIYAFETİ GİYİP KÜLTÜR MERKEZİ YAKTILAR

Ufuk Okuma Salonları'nın bağlı olduğu Mersin Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Mirici, bir gün önceden korunma talebinde bulundukları halde polisin yangından 5-6 saat sonra olay yerine geldiğini savundu.

Kadın kıyafetli 4-5 kişinin saldırdığı ifade eden görgü tanığı ise yangına önce kendilerinin müdahale ettiğini daha sonra ise itfaiyenin geldiğini söyledi. 5-10 kere polisi aradıklarını öne süren bir görgü tanığı ise "Geliyoruz diyerek saat 2-3'e kadar bizi kandırdılar. Gelmediler. Can güvenliğimiz tehlike altında idi. İfade vermek için karakola gidip sorduğumuzda ise 'Yoğunuz başka okullar da yanıyor gelemiyoruz' dediler." şeklinde konuştu.

Öte yandan güvenlik kamerasına yansıyan saldırı anında ise kadın kıyafeti giymiş, yüzleri kapalı 4-5 kişinin ellerindeki molotofları attıkları ve kaçtıkları görülüyor.

2.20141010143545.jpg

MÜDAHALE SIRASINDA ETEĞİNİ ÇIKARIP ARA SOKAKLARA KARIŞTI

1.20141010143527.jpg