Türkiye'nin son birkaç gündür hemen her şehrinde Kobani eylemleri yapıldı. Eylemlerde sokaklar ateşe verildi, polisle çatışmalar yaşandı. Dikkat çeken ayrıntı ise, eylemlerde bazı göstericilerin etek giymesi oldu..
IŞİD'in Kobani'de büyük ölçüde hakimiyet sağlamasının yankıları Türkiye'de hissedildi. HDP'liler, ülkenin birçok şehrinde sokak terörüne imza atarken, polisle çatışmalar, dükkan yağmalamalar yaşandı.

ETEKLİ EYLEMCİLER

Son Kobani eylemlerinde dikkat çeken nokta ise bazı eylemcilerin gösterilere etekle katılması oldu.

Önceki gün Diyarbakır'da, dün ise Adana'da IŞİD'in Kobani saldırısını protesto eden grup arasında bulunan etekli bir erkek dikkat çekti.

SON EYLEMLERDE ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Tanınmamak için yüzlerini kapatan göstericiler, pantolonlarının üzerine etek giyerek polis müdahalesi sırasında halkın arasına karışabiliyor. Kendisini etekle kamufle etmeye çalışan etekli erkek eylemciler, kimi zaman polisten hızlı bir biçimde kaçabilmek için eteği çıkarıp atıyor, sokaklarda gözden kaybolmaya çalışıyor.

Özellikle PKK yanlısı eylemlerde görünen etek modası, son 2 yıldaki eylemlerin birçoğunda dikkat çeken bir ayrıntı olarak haber sitelerine yansıdı.