Esnaf Levent Başol, kavgayı protesto etmek için Saraçlar Caddesi'ndeki büfesinin camına "İrlandalı turiste su bedava" yazısı astı.

Başol, büfesinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, su nedeniyle çıkan kavganın anlamsız olduğunu söyledi. 

Birçok müşterisinin büfenin tezgahında duran malzemeleri yanlışlıkla düşürdüğünü ancak bunu hoşgörüyle karşıladığını aktaran Başol, şöyle devam etti: 

"Kampanyayı sosyal paylaşım sitelerinde gördüm. Tepki olarak ben de katılmak istedim. İrlandalı turiste yapılanları yanlış buluyorum. Bizler farklı ülkelere gittiğimizde kendimizi nasıl güvende hissedebiliyorsak, onların da buraya geldiğinde kendilerini güvende hissetmeleri gerekiyor. Kazayla insanlar ölüyor, sular düşmüş yere yani kırılmayan plastik bir şey bu. Esnafın eline sopa, sandalye alarak kavgaya girmesi etik değildi. Müşteri velinimetimizdir. Gelen turistleri küstürmemek gerekiyor. Yazıyı görenlerin tepkileri iyi oldu. Bazıları şakaya vurdu, bazıları ise doğru bir kampanya olduğunu söyledi."

OLAY

Aksaray Muratpaşa Sokak'ta Kuveyt asıllı İrlandalı turist Mohammed Fadel Dobbous'un esnafla kavga görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmıştı.

Dobbous, Antalyalı bir turizmci tarafından tatil yapması için şehre davet edilirken, çeşitli kentlerdeki esnaf da "İrlandalı turiste su bedava" kampanyası başlatmıştı.