Aday olup olmayacağı ile ilgili sorulara, “Aileme ve yakın dostlarıma danışacağım” cevabı veren Aysal’ın, 1-2 gün içerisinde kararını açıklayacağı ve “Aday olmuyorum” diyeceği öğrenildi.
İsimleri bile belirledi

Hatta Başkan’ın, seçim için camianın önde gelenlerini öne süreceği, bu doğrultuda Faruk Süren isminin geçtiği belirlendi. Süren’in yanı sıra yine eski başkanlardan Alp Yalman ve Mehmet Cansun’un da, Aysal’ın lehine çekilmeyi planladığı adaylardan olduğu ifade ediliyor. Camianın bu oluşumu nasıl karşılayacağı ise merak konusu. Bilindiği gibi Aysal, Riva’nın değerlendirilmesi üzere yeni bir şirket kurulmasını istemiş, bu hamle muhalefet tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Kulübü seçime götüren bu dönemde, Aysal’ın işaret edeceği isimlere soğuk bakılabileceği konuşuluyor. 


Haluk Ulusoy bombası!

Camiada Haluk Ulusoy’a büyük baskı var. Muhalefetin önde gelen bir grubu, eski TFF başkanını ikna turlarına başladı. Ulusoy şimdilik sıcak bakmasa da, kapıyı açık bıraktı.

Günün bir diğer bombası ise Haluk Ulusoy cephesinde yaşanıyor. Futbol Federasyonu eski başkanına, muhalefet kesiminden bir grubun, “Aday ol” baskısı yapmaya başladığı bildirildi. Ulusoy’a bu teklifi götürenlerin, onu “Tecrübeli ve Türk futboluna hizmetleri geçmiş bir isim, bu tecrübenin mutlaka Galatasaray camiası için kullanılması gerekiyor” düşüncesiyle öne sürdüğü öğrenildi. Haluk Ulusoy ise şimdilik böyle bir arzusunun olmadığını bildirse de, kapıyı açık bırakıyor.

‘Görevden gurur duyarım’

Böylesi bir görevden her zaman gurur duyacağını vurgulayan Ulusoy’u ikna turları devam edecek. Önümüzdeki günlerde kapsamlı bir listeyle, görüşmelerin somut hale getirilmesi planlanıyor. Görünen o ki, yavaş yavaş kaynamaya başlayan kongre kazanı, önümüzdeki günlerde çok daha ilginç gelişmelere sahne olacak. Zira Mehmet Helvacı’nın da yönetime talip olduğu biliniyor. Aysal’ın kesinlikle tek aday olarak seçime girmesine karşı çıkan muhalefet grubunda, yeni adayların çıkarılması için çalışmalar devam edecek.

Kaynak : Fanatik