KOCAELİ'nin tamamının büyükşehir kapsamına alınmasının ardından köy statüsü sona eren ve İzmit'in mahallesine dönüştürülen Biberoğlu'nda, 42'şer oy alan iki adaydan biri kura ile muhtar olacak.
İzmit'in yeni mahallesi Biberoğlu muhtarlığı için, 30 mart seçimlerine kadar aynı zamanda CHP'den İl Genel Meclis Üyesi de Ahmet Uzun ile yine aynı köyde oturan Necdet Kocaman aday oldu. Ancak dün yapılan oylama sonucu her iki aday da 42'şer oy aldı. 

Bir yanlışlık olabileceği düşüncesiyle birkaç kez sayım yapılmasına rağmen sonuç değişmeyince eşitlik kayıtlara geçirildi. İki adaydan birinin, Seçim Kurulu'nda önümüzdeki günlerde çekilecek kura sonucu muhtar ilan edileceği bildirildi.

PEKİ NE OLACAK?

Ahmet Uzun yaptığı açıklamada, daha önce köy statüsündeyken Biberoğlu'nda 2 dönem muhtarlık yaptığını, bir öncesi seçimde hem muhtar hem CHP'den İl Genel meclisi Üyesi seçildiğini belirterek, "O dönem ben muhtarlıktan istifa etmiştim. Şimdi İl Genel Meclis Üyeliğimiz sona erdi. Köy sakinlerimiz beni muhtar adayı gösterdi. Oylar da eşit çıktı. Yasa gereği önümüzdeki günlerde kura çekilecek ve hangimizin muhtar olacağı belirlenecek" dedi.