İSTANBUL'da tornacılık yapan 35 yaşındaki Deniz Y. ile 26 yaşındaki Ayşe G. geçen yıl anlaşmalı olarak boşandı. 


3 kızının velayetini alan Ayşe G., ölenemekli babasından ayda 550 lira dul maaşı almaya başladı. yuvaya vermediği çocukları için de ayda 920 lira bakım parası almaya başlayan Ayşe G., boşandığı eşiyle birlikte yaşamaya başladı. Tatil için Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne gelen Ayşe G. ve Deniz Y., para anlaşmazlığı yüzünden kavga edince karakolluk oldu. Ayşe G., Deniz Y.’nin maaşını elinden aldığını, kendisini de erkeklere pazarlamak istediğini ileri sürdü. İddiaları reddeden Deniz Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul Tuzla’da oturan Ayşe G., 10 yıl önce evlendiği tornacılık yapan Deniz Y.’den, 1.5 yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. Üç kız çocuğun velayeti kendisine verilen Ayşe G.’ye boşandığı için babasının emekli maaşı için 550 lira, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocuklarının ihtiyacını karşılaması için 920 lira olmak üzere toplam 1470 lira maaş bağlandı.

Geçen hafta Ayşe G. ve Deniz Y., çocuklarıyla birlikte Deniz Y.’nin babası Cevdet Y.’nin yaşadığı Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Çalıca Köyü’ne geldi. Burada ikili arasında paranın paylaşımı yüzünden kavga çıktı. Sinirlenen Deniz Y., birlikte yaşadığı Ayşe G.’yi İstanbul Tuzla’daki evlerine bırakıp, babasının yanına döndü. Bir süre sonra Çalıca Köyü’ne tekrar giden Ayşe G., Deniz Y. ile yine kavga etti. Kavga büyüyünce olay jandarmaya intikal etti.

anlasmali-bosanma-yaptigi-esine-sok-suclama-4750993.jpeg

BENİ İNTERNETTEN SATMAK İSTİYORDU

Ayşe G., jandarmada verdiği ifadede, Deniz Y.’nin devletin kendisine verdiği parayı elinden zorla aldığını öne sürerek, "İğrenç fantezileri olan bu adam beni erkeklere internet üzerinden satmak istiyordu. Çocuklarım için ona bu zamana kadar katlandım. Yaşadıklarımdan dolayı psikolojim bozuldu. Tedavi dahi gördüm. Yaşadığımız bu olaydan iki gün önce yani 31 Ağustos günü kendisi ile bu nedenle yine kavga etmiştik. Ben annemin evine gittim.

BANA TECAVÜZ ETTİ

Kendisi beni yolda görünce otomobiline alıp, ormanlık alanda tecavüz dahi etti. Yaşanan son olaya babasının karışması bardağı taşıran son damla oldu. Kendisinden şikayetçiyim. Kredi kartlarımı da kullanarak beni 50 bin liraya yakın zarara uğrattı" dedi. Ayşe G.’nin annesi Aynur K., Deniz Y.’nin kendisine de şiddet uyguladığını iddia etti.

KOCASI YALANLADI: PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Gözaltına alınan Deniz Y. ise yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Boşandıktan sonra birlikte yaşadığı Ayşe G.’nin psikolojik sorunlarının bulunduğunu belirten Deniz Y., "O tedavi de gördü. Dengesiz ve tehlikeli bir insan. Attığı iftiralar çok çirkin. Can güvenliğim yok. Koruma istemeyi düşünüyorum" dedi.

Deniz Y., Ayşe G.’nin boşanmadan dolayı babasından bağlanan para ve çocukların bakımı için devlet tarafından kendilerine ödenen paradan haberdar olmadığını da öne sürerek, "O paradan benim bilgim yok. Kendisi çanta dikerek evin bütçesine yardımcı oluyordu. Kendisine bağlanan paraları olay sonrası jandarmada ifade verirken öğrendim" diye konuştu.

Adliyeye sevk edilen Deniz Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlandırılarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca savcılık, anlaşmalı boşanma ile ilgili de soruşturma başlattı